Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Susana Vera/Ritzau Scanpix
Foto: Susana Vera/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Otte vovehalse er blevet stanget af tyre i Pamplona

Årets tyrefestival i Pamplona i Spanien er slut. På sidstedagen blev endnu tre personer stanget af tyre.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De berømte tyreløb igennem gaderne i byen Pamplona i det nordlige Spanien er slut for denne gang, og traditionen tro er folk kommet til skade.

Søndag var sidstedagen på dette års San Fermin-festival, som begivenhederne kaldes, og her blev tre personer stanget af tyre.

Der har været tyreløb i otte dage, og antallet af personer, der er stanget af tyre i løbet af de otte dage, er også otte.

En af dem er en amerikaner, der ville tage en selfie, mens tyrene kom buldrende hen af de smalle gader. Han blev stanget i halsen.

Søndag blev to australiere på 27 og 30 år såret, og det samme gjorde en 25-årig spanier.

De lokale sundhedsmyndigheder siger, at det var tyren ’Rabonero’, der vejer et halvt ton, der stangede de tre i arme og ben.

Ud over de otte personer, som blev stanget, er 27 andre blevet sendt til hospitalet for at blive undersøgt for knoglebrud og andre skrammer i løbet af ugen.

Røde Kors siger, at omkring 500 personer er blevet behandlet for overfladiske skader på stedet.

Er ofte blevet kritiseret

Ved søndagens tyreløb blev den tungeste af flokken på seks tyre adskilt fra de andre, og det er ofte ved sådanne tilfælde, at den enlige tyr stanger folk.

Traditionen ved tyreløb er ofte blevet kritiseret af organisationer, der kæmper for dyrevelfærd. Men Pamplona-tyreløbet fortsætter år efter år, selv om der var en demonstration mod arrangementet, dagen før det begyndte for otte dage siden.

Festivalen går ud på, at en flok tyre om morgenen drives igennem et afspærret område i byen. Vovehalse forsøger at tirre dyrene ved at løbe foran dem.

På et tidspunkt når tyrene den anden ende af byen, hvor de spærres inde.

Om aftenen skal de ud i en arena og møde en tyrefægter, der slår dem ihjel.

Tyreløbene i Pamplona har stået på siden Middelalderen, men de er blevet verdensberømte, efter at Ernest Hemingway skrev om dem i sin roman ’The Sun Also Rises’ - ’Solen går sin gang’ - i 1926.

Mennesker fra mange lande kommer til Pamplona hvert år for at følge tyreløbet. Byen har omkring 200.000 indbyggere.

Siden 1911 er 16 mennesker blevet dræbt af tyre i gaderne. Det seneste dødsfald var i 2009.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden