0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Excentrisk fransk filosof er racisternes guru og ikon

Den franske filosof Renaud Camus populariserer begrebet ’den store befolkningsudskiftning’. Frygten for fremmed invasion fik morderne i El Paso og Christchurch til at massakrere uskyldige.

Jose Luis Gonzalez/Ritzau Scanpix
Foto: Jose Luis Gonzalez/Ritzau Scanpix

Læreren Elsa Mendoza blev skudt og dræbt under massakren i El Paso. Her sørger nogle af hendes venner ved begravelsen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Politifolk i Christchurch i New Zealand gjorde et overraskende fund, da de i timerne efter massakren i en moske i byen konstaterede, at gerningsmanden Brenton Tarrant havde lagt et 74 sider langt manifest ud på nettet, inden han myrdede 51 muslimer.

Titlen på dokumentet var ’The Great Replacement’ – ’Den store udskiftning’, hvor han ligesom denne uges morder i El Paso, Texas, taler om ’udskiftning’ af den hvide befolkning med muslimer og andre af ikke-europæisk oprindelse.

Terroristen fra El Paso, der skød vildt om sig i et Walmart-marked i den amerikanske grænseby, hvor han dræbte 22, bruger de samme vendinger i et opråb.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts