Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Juraprofessor fører første runde af tunesisk valg

Ved første valgstedsmåling fører Kais Saied, der er professor. Det skriver flere nyhedsbureauer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tunesiske præsidentkandidat Kais Saied meddeler, at valgstedsmålinger viser, at han fører i den første runde i præsidentvalget søndag aften.

Det skriver Reuters, der citerer tunesisk radio.

»Min sejr bringer ansvar med sig for at ændre frustration til håb. Det er et nyt skridt i tunesisk historie, siger den 61-årige kandidat ifølge bureauet.

Den konservative Saied, der er professor i forfatningsret, var forholdsvis ukendt inden valget, men har været fremtrædende i de seneste måneder.

Nyhedsbureauet AP skriver også, at analyseinstituttet Sigma Conseil peger på Saied som fører af valgets første runde.

Analyseinstituttet viser ikke den nuværende premierminister, Yousef Chahed, blandt de kandidater, der har fået flest stemmer.

Ifølge den målingen har Kais Saied, der ikke er medlem af noget parti, fået 19,5 procent af stemmerne.

Den kandidat, der har fået næstflest stemmer, er Nabil Karoui, som er sigtet for økonomisk kriminalitet og har ført valgkamp fra fængslet.

Valget skulle egentlig have været afholdt 17. november, men det blev fremskyndet, efter at den tidligere præsident Beji Caid Essebsi døde i juni.

De arabiske oprør blev indledt i 2011 i Tunesien, og det er det eneste land, hvor folkets krav om demokrati er blevet indfriet i området.

Essebsi kom til magten i 2014 - tre år efter Det Arabiske Forår - og var landets første demokratisk valgte præsident.

I sidste måned erklærede hele 97 tunesere deres ønske om at stille op til præsidentvalget. Det lykkedes dog kun 26 personer at opfylde kravene og komme på stemmesedlen søndag.

Ifølge nyhedsbureauet AFP lå valgdeltagelsen på 45 procent.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden