0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Europa står magtesløs over for Tyrkiets angreb på kurderne

Kurdere i Syrien har allieret sig med en gammel fjende, Assad, i et desperat forsøg på at bremse tyrkiske angreb. EU burde have set krigen komme, mener Claus Hjort Frederiksen.

Nazeer Al-khatib/Ritzau Scanpix
Foto: Nazeer Al-khatib/Ritzau Scanpix

Belejret. Tyrkisk tropper og deres allierede venter udenfor grænsebyen Ras al-Ain. Trods de forbitrede kampe er der endnu ikke rapporter om sammenstød mellem syriske og tyrkiske regeringsstyrker.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tyrkiets krig mod kurderne i det nordøstlige Syrien tog natten til mandag en dramatisk drejning, da desperate ledere af de kurdisk dominerede Syriens Demokratisk Styrker (SDF) indgik en aftale med deres gamle arvefjende, den syriske diktator Bashar al-Assad.

Kurderne har tilladt den syriske regeringshær at trænge ind i dele af det kurdisk kontrollerede område i et forsøg på at bremse den tyrkiske hær og deres allieredes invasion.

Den usædvanlige alliance kommer, efter at kurderne i sidste uge mistede deres vigtigste beskyttelse, da USA’s præsident, Donald Trump, besluttede at trække sine styrker ud af området. Trumps beslutning har banet vejen for Tyrkiets invasion og er blevet mødt med overraskelse verden over.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter