0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Skat, skat, skat. Alt andet er bullshit«: Ung historiker chokerede verdens mægtigste mænd – i dag må han blive hjemme fra Davos

Kloden koger. Uligheden vokser. Politiske populister sejrer. Kapitalismen er kort sagt i krise, når den internationale elite i dag samles til årsmøde i World Economic Forum i den schweiziske alpeby Davos.

Tegning: Thomas Thorhauge
Foto: Tegning: Thomas Thorhauge
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Det er som at være til en brandmandskonference, hvor man ikke må tale om vand«, rasede historikeren og forfatteren Rutger Bregman, da han sidste år var inviteret til verdensøkonomisk topmøde i Davos.​​​​​​​

Han rettede et verbalt karatehug mod de stenrige investorer og internationale topchefer, der hvert år mødes i den schweiziske alpeby, hvor de næsten rituelt bekræfter hinanden i, at det haster med at sætte ind over for den voksende ulighed og galopperende klimakrise. Og hvor de også gerne viser deres velvilje ved forskellige former for velgørenhed og ved at invitere ikoner som rockstjernen Bono og klimaaktivisten Greta Thunberg, alt imens de i det skjulte underminerer staters og politikeres handlemuligheder ved at parkere store formuer og overskud i skattely.

»Hold nu op med at tale om velgørenhed, og begynd at tale om skat ... I kan invitere Bono nok så mange gange, men vi er nødt til at tale om skat. Skat, skat, skat. Alt andet er bullshit«, insisterede han over for en lamslået finanselite.

Bagefter spekulerede han på, om han mon også ville blive inviteret til dette års Davos-møde, der begynder i dag. Det blev han ikke.

»Sagde jeg mon noget forkert«, spurgte han drilsk på de sociale medier for nogle dage siden og lod det ledsage af et videoklip af hans udfald.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter