0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Simon Dawson/Ritzau Scanpix
Foto: Simon Dawson/Ritzau Scanpix

Der er kun gjort få fremskridt i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien om aftale, siger forhandler.

Storbritannien: Hvis ikke EU rykker sig bliver der ikke nogen aftale

Der er kun gjort få fremskridt i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien om aftale, siger forhandler.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Enten må EU give sig, ellers også bliver der ikke noget af en frihandelsaftale med Storbritannien fra slutningen af året.

Det siger den britiske brexit-forhandler, David Frost, der kun melder om meget små fremskridt under den seneste forhandlingsrunde, der sluttede fredag, skriver Reuters.

»Vi gjorde kun meget små fremskridt om en aftale på de vigtigste tilbageværende emner, der er mellem os«, siger han.

Der er en 'stor forhindring' ifølge Frost. Nemlig at EU insisterer på en 'ens spilleplade', som vil binde briterne til at overholde EU-love og -standarder.

EU's chefforhandler, Michel Barnier, har hele tiden insisteret på, at hvis Storbritannien vil have adgang til EU's indre marked, så sker det på EU's vilkår. Det vil sige, at tvister skal afgøres ved EU-Domstolen.

»Lige så snart, at EU indser, at vi ikke vil indgå en aftale på det grundlag, så vil vi være i stand til at gøre fremskridt«, siger Frost.

Lige så snart, at EU indser, at vi ikke vil indgå en aftale på det grundlag, så vil vi være i stand til at gøre fremskridt

Han forklarer, at EU's forhandlere fastholder, at EU-lande skal have adgang til britiske fiskefarvande. Det er på en måde, 'som er helt uforenelig med vores fremtidige status som en uafhængig kyststat', siger han.

Deadline for forhandlinger nærmer sig

Deadline for forhandlingerne er i slutningen af juni. Er der ikke fundet en løsning, kan briterne anmode om at få forlænget forhandlingerne.

Premierminister Boris Johnsons konservative regering fik i januar vedtaget brexit i det britiske parlament. Men briterne er underlagt EU's regler frem til nytår. Herefter er landet helt ude af samarbejdet, medmindre der indgås en aftale om et nyt forhold mellem parterne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?