0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Vincenzo Pinto/Ritzau Scanpix
Foto: Vincenzo Pinto/Ritzau Scanpix

En kvinde vifter med det italienske flag under en demonstration i Rom, hvor flere krævede regeringsleder Giuseppe Contes afgang som følge af regeringens håndtering af coronakrisen.

Italiensk coronalæge: Virussen mister sine kræfter

Coronavirussen, der har udløst en pandemi, er mindre farlig end for en måned siden, siger læge i Italien.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En af Italiens ledende læger siger, at coronavirussen er ved at miste sine tænder. Virussen er ikke så potent og dødelig, som den har været, lyder det fra Alberto Zangrillo, der er chef på San Raffaele-hospitalet i Milano i Lombardiet, som har været et af de værst ramte steder på kloden, når det gælder coronavirus.

»De prøver, vi har taget i de seneste 10 dage, viser, at mængden af virus er uendeligt lille sammenlignet med prøver for en måned eller to siden«, siger Zangrillo til tv-stationen RAI.

Italien har det tredjehøjeste antal personer, som er døde, mens de har været smittet med coronavirus. Søndag står dødstallet på 33.415 italienere, kun overgået af Storbritannien og USA.

Italien har også været igennem en barsk nedlukning for at standse smittekæderne, og i maj er antallet af nye smittede også faldet.

Alberto Zangrillo siger til RAI, at nogle eksperter i smitten efter hans mening slår alt for meget alarm, når det gælder udsigten til, at der kan komme en anden bølge af smitten.

Vil afvente videnskabelig støtte til tesen

Ifølge lægen fra Milano bør politikere tage det, som han kalder den nye situation, i betragtning.

»Vi er nødt til at gå tilbage og blive et normalt land«, siger han.

Regeringen i det italienske hovedstad, Rom, er dog forsigtig og retter ikke umiddelbart ind efter Zangrillos opdagelse af virussens udvikling.

»Vi må afvente videnskabelig støtte til tesen, om at virussen forsvinder. Indtil da beder jeg alle, der er sikre på det, om ikke at forvirre italienerne«, siger Sandra Zampa, en vicesundhedsminister, i en erklæring.

»Vi bør i stedet bede italienerne om at opretholde maksimal forsigtighed, fysisk afstand, undgå store grupper, ligesom man jævnligt skal vaske hænder og bære maske«.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?