0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Italiensk coronalæge: Virussen mister sine kræfter

Coronavirussen, der har udløst en pandemi, er mindre farlig end for en måned siden, siger læge i Italien.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Vincenzo Pinto/Ritzau Scanpix
Foto: Vincenzo Pinto/Ritzau Scanpix

En kvinde vifter med det italienske flag under en demonstration i Rom, hvor flere krævede regeringsleder Giuseppe Contes afgang som følge af regeringens håndtering af coronakrisen.

Internationalt

En af Italiens ledende læger siger, at coronavirussen er ved at miste sine tænder. Virussen er ikke så potent og dødelig, som den har været, lyder det fra Alberto Zangrillo, der er chef på San Raffaele-hospitalet i Milano i Lombardiet, som har været et af de værst ramte steder på kloden, når det gælder coronavirus.

»De prøver, vi har taget i de seneste 10 dage, viser, at mængden af virus er uendeligt lille sammenlignet med prøver for en måned eller to siden«, siger Zangrillo til tv-stationen RAI.

Italien har det tredjehøjeste antal personer, som er døde, mens de har været smittet med coronavirus. Søndag står dødstallet på 33.415 italienere, kun overgået af Storbritannien og USA.

Italien har også været igennem en barsk nedlukning for at standse smittekæderne, og i maj er antallet af nye smittede også faldet.

Alberto Zangrillo siger til RAI, at nogle eksperter i smitten efter hans mening slår alt for meget alarm, når det gælder udsigten til, at der kan komme en anden bølge af smitten.

Vil afvente videnskabelig støtte til tesen

Ifølge lægen fra Milano bør politikere tage det, som han kalder den nye situation, i betragtning.

»Vi er nødt til at gå tilbage og blive et normalt land«, siger han.

Regeringen i det italienske hovedstad, Rom, er dog forsigtig og retter ikke umiddelbart ind efter Zangrillos opdagelse af virussens udvikling.

»Vi må afvente videnskabelig støtte til tesen, om at virussen forsvinder. Indtil da beder jeg alle, der er sikre på det, om ikke at forvirre italienerne«, siger Sandra Zampa, en vicesundhedsminister, i en erklæring.

»Vi bør i stedet bede italienerne om at opretholde maksimal forsigtighed, fysisk afstand, undgå store grupper, ligesom man jævnligt skal vaske hænder og bære maske«.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter