0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andrew Parsons/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Parsons/Ritzau Scanpix

Storbritannien er et af hårdest ramte lande af corona-virus, især målt på indbyggertal. Premierminister Boris Johnson var selv indlagt på intensiv med covid-19.

11 millioner er smittet med coronavirus på verdensplan

Kun seks dage efter at det globale smittetal rundede ti millioner, er 11 millioner nu testet positive.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Over 11 millioner mennesker er blevet registreret som smittede med coronavirus på verdensplan.

Det viser en optælling fra Johns Hopkins University natten til lørdag. Af de lidt over 11 millioner er over 5,8 millioner meldt raske.

Det er kun seks dage siden, at smittetallet rundede ti millioner, og 12 dage siden at der var registreret ni millioner smittede.

USA står for flest smittetilfælde med knap 2,8 millioner, mens Brasilien er på andenpladsen over lande med flest smittetilfælde med 1,5 millioner. Herefter følger Rusland, Indien og Peru med knap 667.000, lidt over 625.000 og 295.000 smittetilfælde.

Flere amerikanske delstater har oplevet en genopblussen i antallet af smittetilfælde de seneste uger, efter at flere af staterne er begyndt at åbne samfundet igen efter nedlukningen.

Målt på antallet af smittede per indbygger har Qatar registreret flest, mens USA er nummer 12, viser en opgørelse fra Worldometer.

Det kan dog være svært at sammenligne antallet af smittede lande imellem, da teststrategierne i de enkelte lande kan være forskellige.

Lidt over 523.000 er døde med coronavirus på verdensplan.

Også her tegner USA sig for flest dødsfald med 129.306, mens Brasilien følger efter med 61.884.

Storbritannien i top

Målt på antallet af døde per indbygger er flere europæiske lande hårdere ramt end USA og Brasilien, heriblandt Storbritannien, Spanien og Italien.

Her er USA på niendepladsen på listen over lande med flest døde per indbygger.

Danmark har til sammenligning registreret 12.832 smittede og 606 døde. 11.817 er meldt raske.

Coronavirusset brød ud i byen Wuhan i Kina i slutningen af sidste år.

Det globale registrerede smitteantal nåede 100.000 6. marts, og den første million blev rundet 2. april. Dermed er smittetallet steget med ti millioner over de seneste tre måneder.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden