0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

14.000 kroner: Rejsende til Sydney skal selv betale for to ugers påkrævet hotelkarantæne

Indrejsende til Sydney i Australien vil blive afkrævet næsten 14.000 kroner for 14 dages påtvungen karantæne.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Indrejsende til Sydney i Australien vil fra 18. juli blive afkrævet tusindvis af dollar for deres tvungne karantæneophold på et hotel.

Det oplyser regeringen i delstaten New South Wales søndag, skriver avisen The Sydney Morning Herald.

Hidtil har delstaten betalt udgifterne for de to ugers ophold på et hotel, som er karantænekravet for alle, der ankommer med fly til Sydney.

Tiltaget skal stoppe spredning af coronavirus.

Slipper for egenbetaling, hvis billetten er booket før i dag

Den samlede regning er nået op over 50 millioner australske dollar eller 229 millioner kroner.

»Personer med bopæl i Australien har fået masser af tid til at vende tilbage, og vi føler, at det kun er rimeligt, at de betaler en del af udgifterne til deres hotelophold«, siger Gladys Berejiklian, der er premierminister i New South Wales.

Både udenlandske og australske statsborgere, som ankommer fra udlandet til Sydney, skal fra lørdag næste uge betale 3.000 australske dollar for deres ophold på et hotel. Det svarer til cirka 13.800 danske kroner.

Personer, som har booket en flybillet til Australiens største by før den 12. juli, er undtaget fra kravet om en delvis egenbetaling. Og det gælder, uanset hvornår de ankommer.

Børn under tre år er gratis

Fredag antydede premierminister Berejiklian, at bosiddende i New South Wales ikke skulle betale for deres hotelkarantæne, men de nye regler gælder for alle, der ankommer til Sydney.

Ud over de 3.000 australske dollar for en person vil der blive opkrævet 1.000 dollar yderligere for hver voksen ledsager og 500 dollar per barn over tre år. Børn under den alder vil blive friholdt for betaling.

Et par med to børn over tre år vil således skulle betale 5.000 dollar for at isolere sig på et hotelværelse i to uger.

Siden 29. marts har over 35.000 hjemvendte personer til Australien været i hotelkarantæne.

»I løbet af de seneste uger er hovedparten af nye Covid-19-tilfælde i New South Wales kommet fra oversøiske rejsende i hotelkarantæne«, siger Stuart Ayres, der er delstatsregeringens minister med ansvar for hotelkarantænerne, ifølge Sydney Morning Herald.

Lørdag blev der i New South Wales opdaget syv nye tilfælde af Covid-19, som virussygdommen hedder. Heraf var de fem rejsende, som var i karantæne på et hotel.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden