0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Sverige er i løbet af coronakrisen blevet kritiseret for ikke at tage de rigtige forholdsregler for at bekæmpe smitten.

Tyskland ophæver rejseforbud til Sverige som det sidste i Europa

Sverige har været hårdt ramt af coronapandemien sammenlignet med nabolande som Norge og Danmark.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tyskland har fjernet rejseforbuddet til Sverige, efter at antallet af nye coronatilfælde er faldet siden begyndelsen af juli.

Det oplyser det tyske udenrigsministerium tirsdag aften.

Sverige var det sidste land i Europa, som Tyskland havde rejserestriktioner til.

Alle grænseovergange er åbne i Tyskland, og borgere fra EU og Schweiz skal ikke have en tilladelse til at komme til Tyskland, oplyser det tyske udenrigsministerium.

Samtidig vil Sverige fra onsdag fjerne rejserestriktioner for Tyskland, Polen og Andorra.

Sverige har været hårdt ramt af coronapandemien sammenlignet med nabolande som Tyskland, Norge og Danmark. Sverige har bekræftet i alt 5545 dødsfald blandt coronapatienter.

Det svarer til 54,2 coronadødsfald per 100.000 indbyggere. Til sammenligning er der i Danmark registreret 10,5 coronadødsfald per 100.000 indbyggere og 10,9 coronarelaterede dødsfald per 100.000 indbyggere i Tyskland.

Sveriges minister for udenrigshandel, Anna Hallberg (S), kritiserede tidligere denne uge de lukkede grænser til de omkringliggende lande, særligt de nordiskes.

Hun påpegede, at samarbejdet mellem de nordiske lande var blevet hårdt ramt på grund af pandemien og de forskellige landes håndtering.

»Vi har arbejdet for, at grænserne ikke skal kunne mærkes i hverdagen. Nu er grænserne så tydelige, og det er meget bekymrende«, sagde Hallberg.

Rejser frarådes stadig

Udenrigsministeriet i Danmark fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Sverige, da nabolandet ikke opfylder kriterierne for lave smittetal.

Regionerne Blekinge, Kronoberg, Skåne og Västerbotten er dog undtaget.

Fredag valgte Norge at følge i Danmarks fodspor og give grønt lys for rejser til og fra Blekinge, Kronoberg og Skåne.

De lempede rejseregler vil træde i kraft onsdag og gælde foreløbig 14 dage derefter.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden