0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Danske soldater vender hjem fra forlænget FN-mission i Mali

Efter otte måneder vender det danske bidrag til FN-missionen i Mali onsdag tilbage til Danmark.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den danske mission i Male er en del af FN's fredsbevarende mission i området (arkivfoto).

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Onsdag vender et transportfly og 56 soldater tilbage til Danmark efter at have udført mission i Mali. Det oplyser Forsvaret på sin hjemmeside.

Deltagelsen i operationen i Mali blev forlænget fra seks til otte måneder grundet coronavirus.

»Transportfly-bidraget indgår i en rotationsordning med Norge, Portugal og Belgien. Og oprindeligt skulle bidraget være vendt hjem i midten af maj.

»Men så ramte coronakrisen, og FN suspenderede alle rotationer i missionerne for at begrænse smittespredning med coronavirus/Covid-19, skriver Forsvarskommandoen.

Oberstløjtnant Lau Holmstrøm, der er chef for missionen, skriver:

»Jeg sender de varmeste tanker til de pårørende til soldaterne. De har min dybeste respekt for at have holdt ud og passet på Danmark i en svær situation.

Under missionen har det danske transportfly fløjet 77 missioner, hvor der er transporteret 3689 personer og 772,4 ton gods.

Selv om missionen altså blev forlænget med to måneder, kunne en mindre gruppe soldater sendes hjem i maj. Hovedparten måtte dog blive længere, da man ellers ikke ville kunne opretholde evnen til at operere.

Den danske mission i Mali er del af FN's fredsbevarende mission i området kaldet Minusma.

»Missionen i Mali har til formål at støtte implementeringen af våbenhvilen mellem Malis regering og de væbnede oprørsgrupper i landet samt sikre beskyttelsen af civile«, skriver Forsvaret.

Mens Portugal nu overtager opgaven, vil Danmark fortsat have 10 personer og tre stabsofficerer i Mali, der tager del i operationen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts