0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Udbrud af coronavirus i Californien er aftagende

Antallet af nye smittetilfælde og indlæggelser i Californien viser nedadgående tendens, oplyser guvernør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mario Tama/Ritzau Scanpix
Foto: Mario Tama/Ritzau Scanpix

En borger afgiver coronatest i et af Californiens drive-in-testcentre.

Internationalt

Coronaudbruddet i Californien er aftagende målt på antallet af nye smittetilfælde og indlæggelser. Det samme gælder for antallet af covid-19-patienter, der bliver overført til behandling på intensivafdelinger.

Men tendensen er endnu ikke så markant, at det er nok til at overveje en ophævelse af restriktioner, der er indført for at bremse smittespredning.

Det siger den amerikanske delstats guvernør, Gavin Newsom.

Californien er med omkring 40 millioner indbyggere USA's mest folkerige delstat. Staten har registreret næsten 515.000 smittetilfælde og over 9300 dødsfald som følge af virusset.

»Dette virus forsvinder ikke bare. Det tager ikke en fridag i Labor Day-weekenden, til halloween eller i ferierne. Vi kommer til at skulle leve med dette virus, indtil vi har en vaccine«, siger Newsom.

I alt er over otte millioner personer blevet testet for coronavirus i Californien. Andelen af positive resultater er de seneste 14 dage faldet til syv procent sammenlignet med 7,5 procent i de to uger forinden.

En god start, der gik galt

Californien meldte om sit første dødsfald som følge af covid-19 i begyndelsen af marts.

Der var tale om en 71-årig mand, som havde været på et krydstogt. Personen havde 'underliggende' sundhedsproblemer, oplyste myndigheder i Californien 5. marts ifølge det amerikanske medie CNN.

I længere tid derefter så det ud til, at Californien ville klare sig nogenlunde gennem pandemien.

Det var den første amerikanske delstat, som beordrede sin befolkning til at opholde sig hjemme.

Anthony Fauci, den amerikanske præsident Donald Trumps øverste sundhedsrådgiver under pandemien, roste guvernør Gavin Newsoms 'lederskab'. I takt med varmere vejr begyndte folk igen at strømme til strande og barer, og myndighederne ophævede de fleste restriktioner.

»Vi havde grund til at føle os sikre«, sagde Bob Wachter, der er fakultetsleder for medicin på University of California, i juli til CNN.

»Men så ramte vi ind i problemer«, tilføjede han.

Det var en henvisning til, at det daglige antal af nye smittetilfælde pludselig begyndte at stige i juli fra nogle ganske få til over 6.000 i løbet af en uges tid.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter