0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Overblik: Det ved vi om eksplosionen i Beirut

Danmark sender kemikaliebeskyttelsesdragter afsted til redningsarbejderne, som stadig leder efter overlevende i murbrokkerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Patrick Baz/Ritzau Scanpix
Foto: Patrick Baz/Ritzau Scanpix

Hele kvarterer er blevet skadet i eksplosionen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opdateret 6. august klokken 14.30

Tirsdag aften har mindst en eksplosion ramt Libanons hovedstad, Beirut. Her er, hvad vi ved om eksplosionen indtil videre:

 • Mindst 135 personer er omkommet og omkring 5000 er såret, mange af dem alvorligt. Det oplyser Libanons sundhedsministerium ifølge tv-stationen Manar. Dødstallet frygtes at stige yderligere, for arbejdet med at finde overlevende i murbrokkerne er stadig i gang.
 • Eksplosionen skete på Beiruts havn på et lager fyldt med 2.750 ton sprængfarlig ammoniumnitrat, der kan bruges både som gødning og til at lave bomber. Det siger Libanons indenrigsminister, Mohamed Fehmi.
 • Den farlige kunstgødning har ifølge præsident Michael Aoun været oplagret i seks år på havnen, uden at sikkerheden har været i orden.
 • Landets sikkerhedschef, Abbas Ibrahim, siger, at der blev opbevaret højeksplosivt materiale på havnen siden 2014. Libanons regering har besluttet, at de ledende embedsmænd fra havnemyndighederne, som har haft ansvaret for lagrene og for kontrollen med dem, skal sættes i husarrest. Det oplyser anonyme regeringskilder til Reuters.
 • Ifølge Det Europæiske Middelhavs Seismologiske Center (EMSC) kunne eksplosionen mærkes i Cypern, der ligger mere end 230 kilometer fra Beirut.
 • Flere brugere på sociale medier deler videoer af den kraftige eksplosion. Nogle af optagelserne ser ud til at vise to eksplosioner - først en mindre og derpå en kraftigere. Det er dog ikke blevet bekræftet officielt, at der var tale om flere eksplosioner.
 • Ruder er knust over store dele af Beirut. Hovedstadens guvernør Marwan Abboud vurderer ifølge nyhedsbureauet AFP, at der er mellem 200.000 og 250.000 mennesker, som nu er uden et hjem, og at ødelæggelserne løber op i tre og fem milliarder dollars (knap 19 og 31,5 milliarder kroner).
 • Libanons præsident, Michel Aoun, har tirsdag aften erklæret undtagelsestilstand de næste to uger

Her er, hvad vi fortsat mangler svar på:

 • Det er endnu uklart, hvad der har forårsaget eksplosionen, der er den voldsomste i Libanon i årevis.
 • Det er uvist, om nogen kan holdes ansvarlige for eksplosionen.
 • Det er uvist, hvor mange der i alt har mistet livet som følge af eksplosionen.
 • Det er også uklart, hvor omfattende skaderne er.