0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Kyllingekød fra Brasilien testet coronapositiv i Kina

Der er ikke nogen reel risiko for at blive smittet med coronavirus via fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Peter/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Peter/Ritzau Scanpix

Der er ikke nogen reel risiko for at blive smittet med coronavirus via fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En prøve fra frosne kyllingevinger, som blev importeret fra Brasilien til den sydlige kinesiske by Shenzhen, er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser de lokale kinesiske myndigheder, som nu frygter ny coronasmitte fra kød.

Lokale kontrolmyndigheder har under en rutinemæssig stikprøve testet kødet positiv.

Stikprøvekontrollen er blevet foretaget på importeret kød, fisk og skaldyr siden juni, hvor et nyt smitteudbrud blev sat i forbindelse med det store Xinfadi-fødevaremarked i hovedstaden, Beijing.

Opdagelsen kommer, dagen efter at der blev fundet spor efter coronavirus på en pakke med frosne rejer fra Ecuador.

Den danske fødevarestyrelse tager det 'roligt', selv om der fundet coronasmitte i kyllingekød.

»Det er vurderingen hos både WHO, det europæiske fødevaresikkerhedsagentur og danske sundhedsmyndigheder, at der ikke er nogen reel risiko for at blive smittet med coronavirus via fødevarer«.

»Der er ikke rapporteret nogen sygdom fra coronavirus gennem fødevarer til mennesker«, siger Nikolas Kühn Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

Ingen dokumentation for coronasmitte via fødevarer

Kina har optrappet kontrollen i landets havne som følge af bekymringen over smitte i importerede fødevarer.

Sundhedsmyndighederne i Shenzhen har testet alle de personer, som har været eller kunne have været i kontakt med de inficerede fødevarer. De er alle testet negative.

Danmark tester i øjeblikket ikke fødevarer for coronavirus, oplyser Nikolas Kühn Hove.

»Covid-19 smitter igennem lungerne. Og det er sjældent, at fødevarer går i lungerne og smitter på den måde. Der er andre sygdomme ved importeret kyllingekød, der er mere risikable som for eksempel salmonella«.

Vi har ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at fødevarer har gjort folk syge med coronavirus. Hvis det ændrer sig, kan jeg ikke udelukke, at vi ændrer de kontroller, vi gennemfører

»Vi har ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at fødevarer har gjort folk syge med coronavirus. Hvis det ændrer sig, kan jeg ikke udelukke, at vi ændrer de kontroller, vi gennemfører«, siger han.

Brasiliens ambassade i Beijing har ikke reageret med kommentarer på forløbet.

Kinesiske mikrobiologer i Kinas Nationale Center for Fødevaresikkerhed sagde i juni, at det ikke kunne udelukkes, at inficeret kød kunne føre til nye smitteudbrud.

Men forskere understreger, at der ikke er nogen stærke indikationer på, at coronavirus kan spredes via frossent kød.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts