0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Smitten stiger voldsomt i Europa, men den store hammer bliver i redskabskassen. Indtil videre

Smittetallene stiger igen i Europa, men hvor man i foråret lukkede hårdt ned, forsøger man nu at leve med coronaen og holde gang i økonomien. Så længe det går.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Internationalt

Der bliver i disse dage sat nye, triste rekorder rundt om i Europa. Antallet af registrerede smittetilfælde er vokset i næsten tre måneder, og de seneste uger er det gået rigtigt stærkt. Der bliver nu dagligt registreret langt flere smittede end i foråret, hvor coronaen først ramte Europa.

Alligevel holder regeringerne indtil videre igen med den slags nationale nedlukninger, der var gængse i foråret. Selv i de hårdest ramte lande ligger den store hammer stadig i redskabskassen, mens man i stedet forsøger sig med knibtangsmanøvrer i form af regionale nedlukninger og mindre indgribende restriktioner målrettet eksempelvis værtshuse og indendørs sport.

»De valgte restriktioner er også et udtryk for, at nu skal vi lære at leve med covid-19. I foråret var fokus mere kortsigtet. Nu er det gået op for os alle sammen, at det kommer til at tage noget tid«, siger Katharina Ó. Cathaoir, der er adjunkt i sundhedsjura ved Københavns Universitet.

I Belgien, der med omkring 5.000 nye smittetilfælde om dagen er blandt Europas værst ramte lande, holder man denne gang skoler og forretninger åbne. Til gengæld er der indført begrænsninger på, hvor mange mennesker belgierne må se socialt, ligesom der er krav om mundbind på offentlige steder, hvor fysisk afstand er umulig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts