0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

50 eks-agenter: Biden-artikel ligner russisk smædekampagne

Artikel om den demokratiske præsidentkandidats søn ligner forsøg på russisk valgpåvirkning ifølge eksperter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Drew Angerer/Ritzau Scanpix
Foto: Drew Angerer/Ritzau Scanpix

Artikel om den demokratiske præsidentkandidat, Joe Bidens søn ligner forsøg på russisk valgpåvirkning ifølge eksperter.

Internationalt

En kritisk artikel omhandlende den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, dennes søn Hunter og lyssky forbindelser til et ukrainsk energiselskab er efter alt at dømme udsprunget af et russisk forsøg på valgpåvirkning.

Det vurderer flere end 50 tidligere efterretningsagenter, der har underskrevet og offentliggjort et brev med konklusionen mandag.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt Politico.

I brevet konkluderes det blandt andet, at artiklen ’har alle de klassiske tegn på en russisk informationsoperation’.

Mediet New York Post publicerede i sidste uge en artikel, der angiveligt var baseret på en række e-mails, der på mystisk vis var skaffet fra Hunter Bidens computer.

I artiklen antydes det, at Joe Biden havde udnyttet sin tidligere position som USA’s vicepræsident til at hjælpe sønnen med at få en guldrandet plads i bestyrelsen i det ukrainske energiselskab Burisma.

Kraftig mistanke om russisk rolle i sagen

Ingen andre medier har været i stand til at verificere indholdet i artiklen. Samtidig har både Twitter og Facebook blokeret for deling af artiklen.

Flere tidligere CIA-direktører har siden været med til at vurdere sagen.

De har en ’kraftig mistanke om, at den russiske regering har spillet en stor rolle i sagen’, fremgår det af brevet.

»Og hvis vi har ret, så er det Rusland, der prøver at påvirke, hvordan amerikanerne stemmer ved dette valg. Og vi mener, at det amerikanske folk er nødt til at være opmærksomme på det«, hedder det videre.

Underskriverne på brevet tæller blandt andre eks-agenter, der har arbejdet under de seneste fire præsidenter - inklusive Donald Trump.

De understreger, at de ikke med sikkerhed kan sige, om de pågældende e-mails er ægte.

Men som de skriver:

»Sådan en operation vurderes at være i tråd med den russiske målsætning, der blev skitseret offentligt af efterretningsmiljøet: At skabe politisk kaos i USA og øge den politiske splittelse, men også at underminere den tidligere vicepræsident Bidens kandidatur og derved hjælpe præsident Trumps kandidatur.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere