0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

De nævnte dem på pressemødet i går: Nu genoptager to selskaber vaccineforsøg efter pause - og det kan komme Danmark til gode

Uforklarlige bivirkninger var med til at standse forsøg med mulige coronavacciner. Nu er de genoptaget i USA.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Internationalt

På gårsdagens pressemøde i Statministeriet var en af de oplysninger, der fik mindre opmærksomhed end restriktioner og anbefalinger, at EU og Danmark nu har en aftale med et tredje medicinalselskab om, at alle borgere i Danmark kan få en vaccine, når der kommer en vaccine mod coronavirus.

To af de medicinalselskaber - AstraZeneca og Johnson & Johnson - har nu fået grønt lys af de amerikanske sundhedsmyndigheder til at genoptage kliniske forsøg med en mulig coronavaccine.

Forsøgene var blevet standset af USA’s lægemiddelstyrelse, FDA, for at undersøge, om alvorlige bivirkninger hos forsøgspersoner kunne være forbundet med de mulige vacciner.

Indtil videre er der blevet registreret mere end 223.000 coronarelaterede dødsfald i USA. Landet var det eneste i verden, hvor AstraZeneca ikke har været i stand til at genoptage forsøg, efter at en deltager blev syg for seks uger siden.

Flere kandidater testes i tredje fase

Johnson & Johnson melder også, at virksomheden er klar til at genoptage sine forsøg med en mulig coronavaccine, efter at en forsøgsperson blev syg af uforklarlige årsager.

Der er ikke fundet nogen indikationer på, at vaccinen forårsagede hændelsen, oplyser selskabet.

Johnson & Johnson melder desuden, at virksomheden også er i dialog med andre landes myndigheder for at genoptage forsøg.

De to mulige coronavacciner er blandt flere kandidater, der testes i tredje og sidste fase inden en endelig godkendelse.

Forsøg med AstraZeneca og University of Oxfords fælles vaccine, der bliver testet på 30.000 mennesker i USA, er allerede blevet genoptaget i Storbritannien, Brasilien, Sydafrika og Japan.

Ritzau/Pol.dk

Læs mere:

Annonce

Læs mere