0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Pressesekretær: Boris Johnson overvejer at lade sig vaccinere på direkte tv

Boris Johnson vil formentlig tage en coronavaccine på tv for at illustrere dens sikkerhed, siger pressekvinde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
John Sibley/Ritzau Scanpix
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Internationalt

Den britiske premierminister, Boris Johnson, kan muligvis overtales til at tage en covid-19-vaccine på tv for at vise befolkningen, at vaccinen er sikker. Dog vil han ikke blive vaccineret før de, der har større behov for det. Det siger Johnsons pressesekretær onsdag aften.

56-årige Boris Johnson, der tidligere i år var indlagt på en intensivafdeling efter at være blevet ramt af virussygdommen, har rost Storbritanniens godkendelse af selskaberne Pfizer og Biontechs vaccine og kaldt den en global sejr og et glimt af håb midt i en pandemi, der har gjort skade på økonomi og vendt det normale liv på hovedet.

Men ligesom andre ledere kan Boris Johnson ikke blive set snyde foran i vaccinekøen foran mere sårbare mennesker. Dog ønsker premierministeren at illustrere vaccinens sikkerhed i et forsøg på at overtale briterne til at tage den, når den bliver bredere tilgængelig.

Adspurgt, om premierministeren vil tage vaccinen på direkte tv, siger pressesekretær Allegra Stratton, at hun ikke har spurgt ham direkte.

»Jeg tror ikke, at det vil være noget, han ville udelukke«, siger hun.

»Men jeg tror også, at vi godt ved, at han ikke vil tage en dosis, der skulle have været til en person, som er ekstremt sårbar, klinisk sårbar, og som burde have den før ham«.

20 procent er usikre på vaccine

Boris Johnson har sagt, at det vil være frivilligt, om man ønsker vaccinen.

En YouGov-meningsmåling viser, at 20 procent af briterne enten ikke er sikre eller ikke er særlig sikre på, at vaccinen er sikker. Samme måling viser, at der er opbakning fra 66 procent af briterne til, at sundhedsminister Matt Hancock skal blive vaccineret direkte på tv.

Ifølge den britiske regering vil de forreste i køen til vaccinen være ældre plejehjemsboere og deres plejere, alle over 80 år og sundhedsarbejdere.

Storbritannien annoncerede tidligere onsdag, at det som det første land har givet grønt lys til, at Pfizer og Biontechs coronavaccine kan tages i nødbrug. Det har mødt kritik fra EU, at nødgodkendelsen er kommet så hurtigt. Også Lægemiddelstyrelsen i Danmark har udtrykt skepsis.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter