0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

12 soldater er fritaget for tjeneste: Den største risiko virker nu til at være forrædere i politiets og militærets egne rækker

Efter den nu flere dage lange nedlukning af den amerikanske hovedstad er blandt andre FBI begyndt at fokusere på eventuelle højreekstremistiske infiltrationer eller sympatisører i politiets og militærets egne rækker, og Nationalgarden har tirsdag fjernet 12 af deres egne mænd fra indsættelsen efter interne sikkerhedstjek. Men der foreligger ingen konkrete trusler forud for Joe Bidens indsættelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Internationalt

Dagen før Joe Biden officielt tiltræder som USA nye præsident, er der nærmest for meget ro og orden i et køligt, solbeskinnet og tæt på mennesketomt Washington.

I flere dage har gaderne omkring Kongressen på Capitol Hill, præsidentens gemakker i Det Hvide Hus og den parklignende strækning kaldet The Mall, der plejer at lægge græs til hundredtusindvis af gæster på indsættelsesdagen, været blokeret af betonklodser, humvees, skraldebiler, og hvad myndighederne nu ellers har kunnet skrabe sammen af tunge genstande.

Tirsdag blev stort set alle broer og indfaldsveje til hele den centrale del af byen lukket helt af, og de åbner først igen torsdag.

Ser man bort fra det enorme opbud af soldater og politibetjente, der efterhånden bemander samtlige gadehjørner og kun indimellem tillader, at der bliver kørt forsyninger ind med eksempelvis mad og drikke, er der stille på den der lidt ildevarslende måde, som går forud for en ventet storm.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere