0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Merkel vil have vaccinepas til EU-rejser om tre måneder

Der er ikke truffet beslutning om, hvad man kan med et vaccinepas, men platform skal udvikles nu, mener lande.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Betingelserne er ikke på plads, men EU-landene synes enige om, at et vaccinepas er en nødvendighed. Det skal være klar til sommer, lyder det fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel på et EU-topmøde.

Internationalt

Betingelserne er ikke på plads, men EU-landene synes enige om, at et vaccinepas er en nødvendighed, og det skal færdigudvikles nu.

Det skal være klar til sommer, lyder det fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel, efter førstedagen af et EU-topmøde torsdag.

»Det politiske krav er, at vi kan have det i løbet af de næste måneder. Jeg talte om tre måneder«, siger Merkel på et pressemøde torsdag aften.

Et vaccinepas kan forekomme overflødigt, når blot få procent af befolkningen i EU, som det aktuelt er tilfældet, er vaccineret imod coronavirus.

»Men man bliver nødt til at gøre sig klar«, siger kansleren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) hører »større og større opbakning til, at vi skal gå ad den vej«. Det siger hun efter torsdagens videomøde.

»I Danmark er vi ret langt i udviklingen af en potentiel digital platform«.

»Det er den vej, det går. For som vi netop færdiggjorde diskussionen om de mutationer, som vi kender i dag, og risikoen for at der kommer flere, så er rejser jo en potentiel risiko, som vi skal leve med. Griber vi det ikke rigtigt an, så vil det underminere vores kontrol med epidemien«, siger Frederiksen.

Et følsomt emne

Vaccinecertifikater er et følsomt emne, da nogle europæere ikke ønsker, eller ikke kan, blive vaccineret, og hvad vil et certifikat betyde for deres mulighed for at rejse?

»Der er ikke truffet politisk beslutning om det«, siger Merkel.

I nogle EU-lande har man allerede i dag en fordel, hvis man har bevis på, at man er vaccineret.

Dansk Industri støtter et vaccinepas.

»Hvis vi på den korte bane skal have gang i erhvervsrejser og turisme, er det helt nødvendigt, at EU indfører et europæisk digitalt coronapas. Vi håber, at enigheden på dagens topmøde kan føre til en aftale, når EU’s ledere mødes igen i slutningen af marts«, siger direktør Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere