0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen/POLITIKEN
Foto: Mads Nissen/POLITIKEN

Soldaten Oleg Kravets poserer sidste sommer foran et hus, der er ødelagt af russisk artilleri. Det er tæt på fronten i nærheden af landsbyen Pribuzke.

Så fik russerne ram på Oleg, den etbenede soldat

Oleg Kravets mistede for otte år siden et ben i Donbas, men blev igen soldat, da russerne invaderede Ukraine. Sidste sommer viste han Politiken rundt ved fronten. Nu er han faldet ved Bakhmut.

FOR ABONNENTER

Sådan her husker jeg soldaten Oleg: Han står mellem de sønderskudte huse i landsbyen Pribuzke med vægten på højre ben – fordi det venstre er erstattet af en protese – og rækker smilende en arm ned for at klappe en sort labrador, der logrende er styrtet hen til ham. Det er nu et år siden.

Fotografen og jeg havde i en uges tid kørt rundt i det østlige Ukraine med chaufføren Gleb bag rattet. Gleb var venner med Oleg og foreslog, at vi mødte denne etbenede soldat på vej tilbage mod Odesa. Oleg var noget helt særligt, sagde chaufføren, og han havde accepteret at tage os med ud til fronten, fordi det efter hans mening var vigtigt at fortælle verden, hvad den her krig gik ud på.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce