Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stringer/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Ritzau Scanpix

Det demokratiske kongresmedlem Alexandria Ocasio-Cortez forlader grænsekontrollen i El Paso mandag den 1. juli.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Håner migranter og kvindelige politikere: Grænseagenter i USA benytter hemmelig gruppe på Facebook til racistiske indslag og udtalelser

Medlemmer af USA’s grænsepatrulje har gjort grin med døde migranter og udstiller latinamerikanske kvindelige politikere i hemmelig Facebook-gruppe.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En hemmelig Facebook-gruppe for nuværende og tidligere agenter for USA’s grænsepatrulje er fyldt med racistiske indslag og udtalelser, der håner migranter, rapporterer nyhedsmediet ProPublica.

Medlemmer af Facebook-gruppen har også skrevet nedsættende indslag om kvindelige spansktalende politikere - deriblandt Alexandria Ocasio-Cortez, som er et markant demokratisk medlem af Kongressen.

Gruppen, som har navnet ’ I’m 10-15’ – ’Jeg er 10-15’, blev dannet i august 2016 og omfatter angiveligt over 9.500 medlemmer, skriver ProPublica.

Grænsepatruljens kode for tilbageholdte fremmede er ’10-15’.

Døde migranter

ProPublica har offentliggjort en række eksempler på indslag fra gruppen. Blandt andet en historie om en 16-årig guatemalaner, som døde i grænsepatruljens detention, hvor der bliver refereret til bemærkninger som ’Åh ja’, og ’hvis han dør, så dør han’.

Andre opslag viser falske, konstruerede fotomontager af Ocasio-Cortez i forskellige seksuelle situationer.

Blandt andet et manipuleret billede af en smilende Donald Trump, der tvinger Ocasio-Cortez’ til at give ham oralsex.

Den kvindelige politiker er en fremtrædende kritiker af grænsemyndighederne - først og fremmest Told og Grænse Beskyttelsesagenturet (CBP), som har ansvaret for grænsepatruljen og dens agenter.

I en kritik på Twitter i denne uge siger Ocasio-Cortez, at »der er 20.000 grænseagenter under CBP«.

»Ud af disse er der 9.500, som deler memes (hånlige, satiriske billeder, red.) af døde migranter, og som retter beskyldninger mod kongresmedlemmer«, skriver hun og tilføjer:

»Hvordan i alverden kan man have tillid til, at CBP har en kultur, som sikrer en menneskelig behandling af flygtninge«?

Ocasio-Cortez fordømmer også de forhold, der er i CBP’s faciliteter.

»Det er ikke blot børnene. Det er alle. Folk må drikke fra toiletter. Ledende folk fra grænsepatruljen griner op i ansigtet på kongrespolitikere«.

Ocasio-Cortez skriver, at det er svært at overdrive, hvor store problemerne er.

»Vi taler om systematisk grusomhed - om en umenneskelig kultur, hvor de bliver behandlet som dyr«.

Carla Provost, som leder USA’s grænsepatrulje, fordømmer Facebook-gruppen, som hendes folk har oprettet, og hun siger, at de vil blive stillet til ansvar for dem.

Chokerende besøg

Mandag besøgte Alexandria Ocasio-Cortez og en gruppe andre politikere en migrantlejr i El Paso, Texas. Forholdene i lejren har chokeret de amerikanske politikere, der beskriver dehumaniserende behandling og psykologisk krigsførelse mod migranterne.

Besøget blev arrangeret som en reaktion på en uafhængig rapport, der i maj advarede om ’farlig overbelægning’ af en lejr i El Paso.

I sidste ude gik et billede af afdøde migrant Óscar Alberto Martínez Ramírez og hans knap 2 år gamle datter, Valeria, verden rundt. Det har skabt meget debat i USA om forhold for migranter og den farefulde rejse, de begiver sig ud på, når de søger mod USA.

Far og datter druknede i forsøget på at krydse grænsen mellem Mexico og USA.

Ritzau/Politiken

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden