0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LANDBETJENT GLAD FOR STÆREKASSE

ATS
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Rollo Svendsen – bidrog til færdselssikkerheden.

LANDBETJENT GLAD FOR STÆREKASSE
Landbetjent A. Svendsen og hans hund, Rollo, er begejstrede for de nye stærekasser, som skal holde bilisternes hastighed nede:

»Vi har fået en enkelt stærekasse sat op på Indfaldsvejen ud for nummer 43, og det har lettet vores arbejde meget. Indtil nu har vi kun målt hastighed med det stopur, som jeg har i bilen, og da det gik i stykker, blev jeg nødt til at tage æggeuret hjemme fra køkkenet«, siger A. Svendsen og tilføjer:

»Desværre var æggeuret noget unøjagtigt, så jeg måtte opgive at skrive en bøde ud til Ostebilen fra Klokkerholm, da jeg en dag stoppede ham på Indfaldsvejen. Han ville nemlig vide, hvor stærkt han havde kørt, men det kunne jeg ikke sige helt præcis. Jeg kunne kun sige, at han havde kørt meget, meget stærkt«.

»Men det er nu heller ikke helt problemfrit med stærekassen. Her i sidste uge var der for eksempel en ældre mand med ternet kasket, der kørte ind i standeren på sin knallert. Han kom ikke selv noget til, men kameraet virkede ikke bagefter. Jeg ringede så til Aalborg for at høre, hvad slags film der skulle i, men det kunne de ikke svare på, så i stedet besluttede jeg at kravle op i standeren med min stjerneskruetrækker for at se, om jeg kunne mingelere lidt med teknikken«.

»Jeg havde taget min trappestige med og bundet Rollo til den, men bedst som jeg stod på stigen og var ved at skrue dækslet af stærekassen, fik han øje på en hare og piskede ud over marken med trappestigen efter sig, imens jeg selv væltede ned i grøften. Heldigvis var han ikke nået så langt, for trappestigen havde sat sig på tværs under skiltet, hvor der står Velkommen til Pandrup – et godt sted at handle. Dér stod Rollo og gav hals, og det var bestemt mit indtryk, at det fik bilisterne til at sænke farten ved indkørslen til Pandrup«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu