0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Narkogrotte med 50 ton metamfetamin er opdaget i Mexico

I et underjordisk laboratorium på et bjerg har marinesoldater fundet og destrueret 50 ton syntetisk narko.

Internationalt TV
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den mexicanske flåde har fundet 50 ton metamfetamin i et underjordisk narkotika-laboratorium i en bjergskov i delstaten Sinaloa.

Det oplyser flåden fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det underjordiske laboratorium blev opdaget i bjergene uden for byen Culiacán, som er hovedstad i Sinaloa i det vestlige Mexico ud til Stillehavet.

Den mexicanske flåde fandt torsdag frem til laboratoriet, efter meldinger fra efterretningstjenesten om, at tonsvis af narkotika sandsynligvis blev produceret i området.

Forsvarsministeriet i Mexico har udsendt en række billeder, der viser to marinesoldater iklædt dragter, der beskytter mod kemiske substanser.

På billederne ses marinesoldaterne i gang med at undersøge laboratoriet i bjergene og hundredvis af plastikcontainere fyldt med metamfetamin.

De 50 ton metamfetamin blev fundet gemt i to store underjordiske huler sammen med tønder fulde af de kemikalier, der bruges til at fremstille det forbudte stof.

Metamfetaminen blev destrueret på stedet på grund af den svært tilgængelige lokation, der umuliggjorde at flytte de 50 ton narkotika, oplyser forsvarsministeriet.

Hjemsted for narkokartel

Ifølge nyhedsbureuaet AP var der både tale om krystalliseret og flydende metamfetamin.

Der er ingen meldinger om anholdelser i forbindelse med fundet, skriver AP.

Delstaten Sinaloa er hjemstavn for et berygtet narkokartel, der indtil sidste år var ledet af narkobaronen og udbryderkongen Joaquin 'El Chapo' Guzman.

Under Guzmans ledelse ekspanderede Sinaloa-kartellet sine aktiviteter fra Nord- og Latinamerika til Europa og Asien.

Guzman blev i januar 2017 udleveret til USA, hvor han nu sidder fængslet.

Siden har rivaliserende bander kæmpet om kontrollen over Sinaloa-kartellet, hvilket har ført til flere blodige sammenstød i delstaten.

ritzau

Læs mere: