0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Narkogrotte med 50 ton metamfetamin er opdaget i Mexico

I et underjordisk laboratorium på et bjerg har marinesoldater fundet og destrueret 50 ton syntetisk narko.

Internationalt TV
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den mexicanske flåde har fundet 50 ton metamfetamin i et underjordisk narkotika-laboratorium i en bjergskov i delstaten Sinaloa.

Det oplyser flåden fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det underjordiske laboratorium blev opdaget i bjergene uden for byen Culiacán, som er hovedstad i Sinaloa i det vestlige Mexico ud til Stillehavet.

Den mexicanske flåde fandt torsdag frem til laboratoriet, efter meldinger fra efterretningstjenesten om, at tonsvis af narkotika sandsynligvis blev produceret i området.

Forsvarsministeriet i Mexico har udsendt en række billeder, der viser to marinesoldater iklædt dragter, der beskytter mod kemiske substanser.

På billederne ses marinesoldaterne i gang med at undersøge laboratoriet i bjergene og hundredvis af plastikcontainere fyldt med metamfetamin.

De 50 ton metamfetamin blev fundet gemt i to store underjordiske huler sammen med tønder fulde af de kemikalier, der bruges til at fremstille det forbudte stof.

Metamfetaminen blev destrueret på stedet på grund af den svært tilgængelige lokation, der umuliggjorde at flytte de 50 ton narkotika, oplyser forsvarsministeriet.

Hjemsted for narkokartel

Ifølge nyhedsbureuaet AP var der både tale om krystalliseret og flydende metamfetamin.

Der er ingen meldinger om anholdelser i forbindelse med fundet, skriver AP.

Delstaten Sinaloa er hjemstavn for et berygtet narkokartel, der indtil sidste år var ledet af narkobaronen og udbryderkongen Joaquin 'El Chapo' Guzman.

Under Guzmans ledelse ekspanderede Sinaloa-kartellet sine aktiviteter fra Nord- og Latinamerika til Europa og Asien.

Guzman blev i januar 2017 udleveret til USA, hvor han nu sidder fængslet.

Siden har rivaliserende bander kæmpet om kontrollen over Sinaloa-kartellet, hvilket har ført til flere blodige sammenstød i delstaten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden