Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
xml
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Loa: »Jeg tror, jeg kan lide at lege med ilden«

Da Loa var 19, begyndte hun at sælge sex. Inden da havde hun stort set kun været i seng med sin kæreste.

xml
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Egentlig skal man være 21 år for at få et job i prostitutionsbranchen, men Loa løj om sin alder og begyndte at køre escort allerede i sin gymnasietid. Senere tog hun job på bordellet.

Siden sine teenageår har hun haft en fascination af sexbranchen. Hun har været draget af drømmen om at være vovet, leve luksuslivet og prøve sig selv af.

»Jeg tog skridtet, da min kæreste gik fra mig. Indtil da havde jeg kun været sammen med ham og en håndfuld andre, men jeg tænkte: nu prøver jeg det. Jeg havde et behov for at leve min vilde side ud. De to første steder, hvor jeg arbejdede, brød jeg mig ikke om ejeren, og så kom jeg hertil«.

Du var meget ung.

»Det siger alle. Ung pige, naiv, bliver afhængig af pengene og kommer aldrig ud af det igen. Men jeg har altid været meget bevidst. Jeg mediterer, og jeg mærker hele tiden efter, om jeg har det godt med det, jeg gør«.

Hvad får du ud af at sælge sex?

»Jeg kan udleve sider af mig selv, som jeg ikke engang vidste jeg havde. Det er skuespil, og jeg elsker at spille skuespil. Der er forskellige typer og stemninger, som jeg kan tilpasse mig: kommer der en 40-årig businessmand ind, er jeg den sofistikerede. Kommer der en 18-årig smart gut, er jeg rap i kæften. Man møder rigtig mange mennesker, og alle har noget at byde på - de mest spændende er tit dem, man ikke forventer noget af«.

»Jeg spørger meget ind til kunderne, og der er så mange forskellige mænd, der også giver mig rigtig meget. Desuden lærer man sig selv at kende, og det vil jeg ikke have været foruden. Jeg har udviklet mig meget mentalt, og jeg er blevet klogere på mænd og på forhold«.

Efter ti fyre har jeg stadig lyst, og så onanerer jeg. Det er underligt

Hvad har du lært om mænd og forhold?

»Mænd er jo lavet af glas, og de kan smadres sådan dér. De er usikre væsener, ligesom os. De har også brug for kærlighed. Eller bare sex. Desuden har mænd underlige fantasier, som kvinder ikke har. De vil have stukket nåle i sig, blive kvalt og lave de mest absurde rollespil. Nogle gange får jeg ondt af dem«.

»Der må jo være sket noget, når man tænker: Jeg vil lege, at du er min storesøster, og du skal kvæle mig. Sådan nogle ting kan vi snakke om på pigeværelset. Vi griner også ad mænd, der kommer underligt. Undskyld - men mænd kommer jo på så mange forskellige måder, og det er sjovt hver gang«.

LÆS OGSÅ

Hvor meget betyder mændenes komplimenter?

»Ikke. En. Skid. De siger en masse lort, som går ind ad det ene øre og ud af det andet. Men sjovt nok giver det mig selvtillid alligevel. Men man kan have selvtillid, der er bygget op af guld - eller af plastik. Det her er jo plastik. Det er ikke selvværd, men selvtillid, ja. Men jeg bliver bekræftet i, at jeg kan gøre et andet menneske glad, og det er jo kæmpestort«.

Hvordan det?

»Forleden havde jeg en ældre mand, alkoholiker. Han lugtede af øl, han var ulækker. Men jeg kunne mærke, at han gerne ville ud med noget, og da jeg spurgte ind til det, sagde han: 'Jeg har det ikke godt'. Han lå og græd og ville bare holdes om. Han havde mistet sin kone for to måneder siden. Jeg blev helt rørt og kunne slet ikke lade være med at kramme ham. Det er en af de største oplevelser, jeg har haft. Han var virkelig glad, da han gik ud«.

»Hvis folk vidste, hvor jeg arbejder, vil de tænke, at jeg er ingenting. Men jeg, et lillebitte menneske, kan gøre noget så stort for en anden. Det synes jeg er dejligt«.

Samtidig bliver du betalt for at gøre ham tilfreds. Hvor meget betyder pengene?

»Pengene er rigtig dejlige. Lige nu giver de mig mulighed for at skære ned på mit andet arbejde. Jeg arbejder også som fotograf, og der har jeg det egentlig ikke særlig godt. Jeg skal tilpasse mig kunden på en anden måde end på bordellet selvfølgelig, men jeg skal være kreativ uden at kunne udfolde mig på den måde, jeg vil«.

»Jeg droppede ud af min uddannelse for nogle måneder siden, og jeg har været rigtig ked af, at jeg ikke ved, hvad jeg skal. Listen over de ting, jeg har lyst til, er så lang, men jeg vil gerne finde min rette hylde. Jeg skal jo ikke leve af at sælge sex, og jeg holder min afstand fra branchen, så jeg kan stoppe fra én dag til den næste«.

Hvorfor er det vigtigt for dig?

»Man skal bare passe godt på sig selv. Der er en masse fordomme om branchen, og noget af det passer sgu. Der er de der piger med silikonebryster, der tager coke, er sammen med rockerfyre og har det lidt for vildt. Jeg kommer ikke fra en kernefamilie, men jeg har fået nogle helt andre værdier med hjemmefra. De går op i at spare sammen til silikonebryster, mens jeg sparer sammen til en rejse til Afrika. De er søde nok, men vi er virkelig forskellige typer«.

Mænd er jo lavet af glas, og de kan smadres sådan dér

Har du tænkt over, hvor længe du vil blive ved?

»Nej, ikke rigtig. I starten sagde jeg til mig selv, at jeg gør det i et år, og så betaler jeg mit SU-lån tilbage. Det har jeg ikke fået gjort. Det er dumt, ikke? Jeg har også tænkt over, hvorfor jeg overhovedet gør det her. Jeg troede på et tidspunkt, at jeg har et daddy issue - men min far og jeg er virkelig tætte i dag. Jeg tror egentlig bare, at jeg godt kan lide at eksperimentere. Jeg har ikke noget behov for at gøre det med stoffer, men på det seksuelle område synes jeg, det er rigtig interessant«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg tror, at jeg kan lide at lege med ilden, og min seksualitet er en stor del af mig, uden at jeg har vidst det. Er det derfor? Jeg ved det stadig ikke, men jeg kommer jo tættere og tættere på et svar. Når jeg finder ud af det, bliver det måske så kedeligt, at jeg ikke gider mere. Nu har jeg solgt sex i to år, og måske kommer jeg til at gøre det i fem år sammenlagt. Men det er vigtigt at holde nogle pauser indimellem. Du ser ting mere klart, når du får det lidt på afstand. Indtil nu har jeg bare altid savnet det, når jeg har været væk i et stykke tid«.

Hvad har du savnet?

»Min vagt om onsdagen. Jeg kan rigtig godt lide pigen, som jeg sidder sammen med, og så har vi den sødeste telefondame, Marianne. Jeg føler, hun er min reservemor, og jeg kan fortælle hende alt«.

Har du nogensinde følt dig truet af en kunde?

» Nej, og jeg kan love dig for, hvis det sker, så går jeg helt amok. Jeg har set min far slå min mor, og mænd, der lægger hånd på kvinder, det kan jeg slet ikke. Så er jeg den første til at løbe ud i køkkenet og tage en kniv. Jeg tror, at jeg udstråler, at man ikke kan køre mig rundt i manegen. Måske gør det en forskel. Måske har jeg også bare været heldig«.

Har jobbet forandret dit syn på sex?

»Helt vildt. Før kunne jeg ikke adskille følelser og sex. Nu kan jeg sagtens have sex, uden at der overhovedet er noget ved det. Jeg kan være sammen med syv forskellige fyre på en aften, og når dagen er omme, kan jeg nogle gange ikke huske ansigterne. De betyder ikke noget. Der har også været kunder, der har hjulpet mig med at finde ud af, hvad jeg tænder på. Jeg vidste da ikke, at jeg næsten kunne få en orgasme ved bare at blive rørt på brysterne. Det ved jeg nu. Man prøver bare nogle ting«.

Bliver det ikke mekanisk, når man har sex med så mange?

»Jeg er bange for, at det bliver rutine på et tidspunkt. Men egentlig er min sexlyst blevet større. Jeg troede slet ikke, at jeg var så seksuelt anlagt. Jeg kan gå hjem fra arbejde efter otte timer og tænke: Gud, hvor er jeg liderlig. Efter ti fyre har jeg stadig lyst, og så onanerer jeg. Det er underligt«.

Ser du fyre ved siden af dit arbejde?

»Ja. Jeg vil gerne se nogen, som jeg selv vælger, og som jeg har lyst til at score. Hvor der er følelser involveret. Jeg kan også godt lide jagten, og så skriver jeg alle, jeg har været sammen med, ned på en liste«.

Sådan en liste har jeg også - med tegn for kæreste, god sex, dårlig sex.

»Præcis, man gi’r point. Jeg skriver også størrelsen ned, og jeg overvejer at lave en billedmappe, for det er sjovt at se om nogle år. Med dem, jeg ser privat, er jeg en helt anden end på arbejde«.

Hvordan det?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg slapper meget mere af på arbejde. Jeg lukker øjnene - og så kan det faktisk være rigtig godt, især med dem, der er lidt grimme. Du behøver ikke fremstå så perfekt, fordi du ved, at det er en overscoring fra kundens side, og han betaler. Nogle gange har jeg ingen makeup på og uglet hår. Det er ikke, som når du møder en sød fyr, og du har forventninger til dig selv. Så bliver jeg usikker. Ude blotter jeg mig selv, jeg kan tabe ansigt når som helst«.

Hvorfor gør det dig bange?

»Jeg stoler ikke på fyre. Min ekskæreste og jeg var sammen i flere år. Han tog min mødom, og han var min bedste ven. Hos ham har jeg følt tryghed for første gang i mit liv, selv om jeg til sidst følte mig begrænset. Jeg havde ikke troet, at han nogensinde skulle forlade mig. Han kendte alle mine hemmeligheder, og pludselig var han væk«.

»Det har da påvirket mig helt vildt meget. Hvis han kunne, jamen - hvem kan så ikke? Jeg har ikke lyst til at give mig 100 procent igen. Jeg rummer så mange følelser og så meget lort. Skal jeg virkelig åbne mig op og stå der nøgen og være helt dum? Nej, det skal jeg ikke. Så kommer den der usikkerhed frem. Er jeg overhovedet god nok?«

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden