Foto: STEEN PETERSEN ANNE-MARIE
Leder

Kvindekamp kan drukne i identitetspolitik

Danmark er faldet ned på en 19. plads i ligestillingvejrudsigten og der er fortsat 17 og 18 procent lønforskel mellem mænd og kvinder. Der er stadig masser at kæmpe for i ligestillingskampen.

Leder
FOR ABONNENTER

I dag lader vi de grå uldsokker blive i skabet, selv om årstiden stadig tilsiger fornuftigt fodtøj; strømperne bør være røde 8. marts.

Farven på kampdagssokkerne er muligvis falmet over årene, men deres berettigelse er desværre uforandret. Træk lige vejret dybt, inden du læser følgende:

Det Nationale Forskningscenter for Velfærd slog i 2015 fast, at lønforskellen mellem danske mænd og kvinder ligger mellem 17 og 18 procent, og at dette uhyrlige spænd har været stort set uforandret, siden Nathalie Lind (V) var justitsminister.

Mindre end hvert femte bestyrelsesmedlem i de børsnoterede danske virksomheder er kvinde. Danske fædre tager mindre end 10 procent af den samlede barsel. Ved det seneste folketingsvalg opnåede 67 kvinder og 112 mænd valg, og det er endda udtryk for, at kvinder står stærkt, for Danmark halter efter vores nabolande, hvad angår selve opstillingen af kvindelige kandidater til politiske hverv.

mzt

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce