Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder for første gang sin nytårstale direkte i aften. Billedet er fra hans båndede tale for to år siden.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder for første gang sin nytårstale direkte i aften. Billedet er fra hans båndede tale for to år siden.

Klummer

Løkke indleder 2017 med tre udfordringer foran sig

Med sin nytårstale skal Løkke overbevise danskerne om, at det er nødvendigt at træffe en række hårde valg, hvis Danmark skal rustes til fremtiden vel vidende, at der ikke findes 90 mandater for regeringens politik på det punkt.

Klummer
FOR ABONNENTER

Når han sætter sig i stolen i Statsministeriet i aften, gør han noget som de færreste statsministre før ham har gjort.

Lars Løkke Rasmussen vil tale til nationen på direkte tv. Ikke fordi han gemmer på nogen store nyheder, men fordi at det kan gøre talen mere skarp, end de opstillede, forhåndsoptagede tv-takes, lyder den officielle forklaring fra Statsministeriet.

Tidligere på ugen kaldte Thornings tidligere rådgiver Noa Redington nytårstalen for en statsministers mest potente våben.  Med rette, for 15 minutters alenetid med 1,5 millioner danskere er et privilegium, som skal bruges med omtanke.

Foran Løkke venter et politisk år med først og fremmest en ny regering og dermed nye politiske spilleregler. Så langt så godt for det har skabt mere parlamentarisk stabilitet og smil tilbage på partiformændenes læber i blå blok. 2016 var året hvor Løkkes fejlanalyse af det blå broderskab på Christiansborg nær fik ham væltet. 2017 vil vise, hvor stort et manøvrerum statsministerens blå trekløver egentlig har skabt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce