Gemyse har fokus på det grønne, og for 250 kr. kan man få seks grønne deleretter. Bagefter kan man gå ud i haven og riste skumfiduser over bål.
Foto: Thomas Borberg

Gemyse har fokus på det grønne, og for 250 kr. kan man få seks grønne deleretter. Bagefter kan man gå ud i haven og riste skumfiduser over bål.

Anmeldelser

Fem hjerter: Grøntsagsrestauranten Gemyse er en Tivoli-tur værd i sig selv

Med eksotisk krydrede grøntsager og idylliske omgivelser er Gemyse et vidunderligt gardenparty.

Anmeldelser
FOR ABONNENTER

Lad det være sagt med det samme: Jeg elsker Tivoli.

Pantomimeteatret, der byder velkommen med sin påfuglevifte af blåt, grønt og guld. Hvinene fra toppen af rutsjebanen og de gule sporvognes ’dingdingding’. Duften af candyfloss og smagen af nykogte slikkepinde. Den frydefulde følelse af lige at have fået et turpas om håndleddet og spæne af sted mod Odinexpressen med min søster i hånden.

Tivoli er lidt min version af Prousts madeleine-moment. Så snart gruset rammer mine tæer, og jeg hører Tivoligardens trommer, er jeg tilbage i barndommens land. Til dengang i 1990’erne, hvor jeg mødte Steve og Andrea fra ’Beverly Hills 90210’ i køen til sejlbådene (true story!). Til gåture med min mor gennem den japanske have. Til dengang jeg prøvede Det Gyldne Tårn syv gange i træk på min blå mandag.

Når det kommer til restaurantoplevelser i forlystelsesparken, er mine minder mere blandede. Især efter jeg blev voksen og selv skulle betale for maden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce