Annonce
Annonce
Danmark

Ekstremist skal tale til de unge på Nørrebro

Kontroversiel muslimsk prædikant, der forsvarer selvmordsangreb, skal tale på ungdomskonference.

Ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund holder søndag 17. april en konference på Nørrebro i København, hvor hovedtaleren er den kontroversielle prædikant Bilal Philips.

Canadieren blev i juni sidste år nægtet indrejse til Storbritannien, hvor han også skulle have talt til en konference, fordi de britiske myndigheder betragter ham som en potentiel trussel mod samfundet.

Vi har inviteret ham, fordi vi mener, at han er en kapacitet.

Imran Shah, Formand for Munida og talsmand for Islamisk Trossamfund

For tre år siden var det de australske myndigheder, som nægtede Philips indrejse.

Bilal Philips er en berømt muslimsk lærd, som har skrevet adskillige bøger. På hjemmesiden YouTube kan man se stribevis af videotaler, hvor han taler varmt for islamisk sharialovgivning, ligesom han kommer med hårde udfald mod shiamuslimer og homoseksuelle.

I én video betegner han aids som »Guds straf til de homoseksuelle« og argumenterer for dødsstraf til bøsser og lesbiske.

I en anden video forsvarer han selvmordsangreb, fordi de bør betragtes som militæraktioner. »Det er en legitim form for kamp«, siger han på videoen.

Arrangører kender ikke til den ekstreme side
Konferencen med Bilal Philips som trækplaster foregår i Korsgadehallen på Nørrebro i København.

Det er jo lodret imod alle ambitioner om integration og tolerance, at han skal tale«.

Peter Skaarup, næstformand i Dansk Folkeparti

Den er arrangeret af Muslimsk Ungdom i Danmark (Munida), som er ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund.

Formand for Munida og talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, siger, at han ikke er bekendt med, at Bilal Philips støtter sharialovgivning eller taler hadsk om homoseksuelle.

»Vi har inviteret ham, fordi vi mener, at han er en kapacitet. Han er konverteret, og derfor har han sandsynligvis en fod både i den vestlige verden og i islam. Han har skrevet en masse bøger, og vi mente, at det kunne være spændende for de unge at høre ham tale om islamofobi. Han kan sende et signal til de unge om, at de skal omfavne det samfund, de lever i, og forsøge at være så praktiserende muslimer som muligt, fordi det ikke er i konflikt med samfundet«, siger Imran Shah.

»Bare fordi han repræsenterer en vis type islam, så betyder det ikke, at det er noget, som vi skal sluge råt«, siger han.

Terrorekspert fraråder at lukke ham ind
Den amerikanske terrorekspert Lorenzo Vidino mener, at det er en meget dårlig ide at invitere Bilal Philips til Danmark.

»Han er ekstremt hardcore og har forbindelse til radikale mennesker i hele verden. Selv om han ikke opfordrer direkte til vold, er der ingen tvivl om, at hans holdninger er antisemitiske, intolerante og imod integration«, siger han.

I Folketinget vækker det forargelse, at Bilal Philips er inviteret til at tale for de unge muslimer.

»Mange unge mennesker befinder sig i et kulturelt vakuum, hvor de forsøger at finde en identitet. Når der kommer en autoritet med sådanne synspunkter, er han med til at blåstemple radikale holdninger«, siger de radikales Manu Sareen.

Skaarup: Jeg forstår ikke et pluk
De konservatives retsordfører, Naser Khader, ser gerne, at prædikanten bliver afvist ved grænsen:

»Han har en masse forfærdelige holdninger, og nogle af dem er på grænsen af at være opfordringer til vold. Man burde slet ikke give ham indrejsetilladelse til Danmark«.

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, er enig:

»Jeg forstår ikke et pluk af det, hvis han får lov at komme ind i landet, når han er blevet afvist i England og Australien. Det er jo lodret imod alle ambitioner om integration og tolerance, at han skal tale«.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce