Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

VU'er: Karsten Nonbo skulle fyres på stedet

Det må dog være op til vælgerne, om han skal fyres, mener VU Københavns formand.

Gem til liste

FAKTA

Narkotest

Bliver man testet positiv for kørsel med hash i blodet, er det ikke ensbetydende med, at man er direkte påvirket af hash i øjeblikket.

En positiv test betyder det tre års ubetinget frakendelse af kørekortet.

Oven i det får man en bøde, der svarer til en femogtyvendedel af en årsindtægt, og man bliver indskrevet i kriminalregistret.

»Det er om nogen Karsten Nonbo, der skulle fyres på stedet«.

Sådan skriver bestyrelsesmedlem i VU København Niklas Praefke i et blogindlæg på ungdomsorganisationens hjemmeside.

LÆS OGSÅ Venstre: »Weekendnarkomanerne« skal ikke have lov at køre bil - overhovedet

Reaktionen kommer i kølvandet på folketingsmedlemmet Karsten Nonbos (V) udmeldinger til politiken.dk om, at misbrugsekspert Henrik Rindom burde fyres, efter misbrugseksperten bl.a. har kaldt de nuværende regler om sammenblanding af hash og bilkørsel for en »hetz mod hashrygerne«.

Man begynder at fundere over, om idioti nu også sælges i ristet, rullet og rygeklar format på det sorte marked. I så fald opfordrer vi Karsten Nonbo til at få styr på sit misbrug.

Niklas Praefke, bestyrelsesmedlem i VU København

Sanktioner giver ikke mening
Og Niklas Praefke udnytter spaltepladsen i blogsektionen 'Groft sagt' til at kritisere Karsten Nonbo yderligere for MF'erens holdninger.

»Det giver ikke mening at sanktionere folk, der ikke er påvirkede, men bare har spor af stoffer i blodet. Man begynder at fundere over, om idioti nu også sælges i ristet, rullet og rygeklar format på det sorte marked. I så fald opfordrer vi Karsten Nonbo til at få styr på sit misbrug. Idioti og tykpandethed skulle helst blive i den anden ende af farvespektret«, skriver han.

LÆS OGSÅ Ekspert: Straf for hashkørsel er urimelig

Selv om Niklas Praefke er bestyrelsesmedlem i VU København repræsenterer indlægget ikke hele VU Københavns holdninger, forklarer bestyrelsesformand, Anne Sophie Fusager.

»Det er ikke et synspunkt, at vi går ind for at fyre Venstre-politikere eller politikere generelt, men vi er grundlæggende uenige i at krænke privatlivet, som der bliver gjort«., siger hun.

LÆS OGSÅ Retskemiker: En joint behøver ikke at koste kørekortet

Vi er imod det, han siger. Men om han skal fyres, det må være op til vælgerne.

Anne Sophie Fusager, bestyrelsesformand i VU København

Så VU København går ikke ind for at fyre Karsten Nonbo?

»Nej, det gør vi ikke. Vi er imod det, han siger. Men om han skal fyres, det må være op til vælgerne«.

Eksperter må vurdere regler
Hun forklarer, at det må være op til eksperterne at vurdere, hvordan reglerne skal være for, hvornår man må køre og fortæller, at VU København grundlæggende er for legalisering af hash.

»Hvordan reglerne skal være for, hvornår man må køre, vil vi lade være op til eksperterne. Grundlæggende er vi for legalisering af hash, og det er vi, fordi den enkelte må træffe valg for sig selv, og så længe det er en offerløs handling, som kun påvirker den, der tager hashen, så må det være individet selv, der vælger, om man synes, det er en god ide eller ej. Så længe der er taler om en »offerløs handling«, som kun påvirker den, der indtager hashen«.

SKRIV Hvad synes du om narkometeret?

Kan man godt konkludere, at I er lodret uenige med Karsten Nonbo i denne sammenhæng?

»Nej, det kan du ikke. Fordi lige nu er det ulovligt at sælge det, men ikke ulovligt at tage det, men umiddelbart går det jo imod vores lov, at man kører, når man er påvirket. Vi er ikke imod loven om, at man ikke må sætte sig bag rattet, når man er påvirket af et stof og dermed ikke har en ligeså god vurderingsevne. Men vi er imod, at man ikke må tage hash«.

Alligevel fremstår det dog klart, at ungdomsorganisationen ikke deler mange synspunkter med Karsten Nonbo, når snakken falder på hash og bilkørsel.

Hvis hashen ikke påvirker ens kørsel, men det stadig er i blodet, så mener I ikke, at man burde blive straffet, som man gør?

»Nej, det mener vi ikke. Så længe eksperter kan vurdere, det ikke påvirker ens køreevner, mener vi ikke, det skal kunne straffes. Hvorfor skal rester fra hash være en større trussel end rester fra medicin og lignende. Skal det så også være ulovligt?«.

LÆS OGSÅ Vicepolitiinspektør: Narkometret presser Christianias pushere

PolitikenPlus
 • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb