Der skete en teknisk fejl på politiken.dk.
Det beklager vi meget.

Du kan enten prøve at genindlæse siden for at se, om det skulle være blevet bedre eller du kan gå tilbage til forsiden af politiken.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Fyns Politi: 12 mistænkte havde alle alibi

Politiet har fået over 100 henvendelser i sagen om børnekrænkeren på Fyn.

Gem til liste

Sagen kort

Fredag den 26. oktober bliver en 11-årig pige udsat for seksuelle overgreb i et skovområde ved Vester Skerninge på Sydfyn.

Gerningsmanden, der kører i en ældre bordeaux bil, samler pigen op, da hun bliver sat af skolebussen på Brunsvej i Vester Skerninge om eftermiddagen klokken 14.20.

Pigen forsøger at stikke af fra manden, da han henvender sig til hende, men han indhenter hende og sætter hende ind i bilen, og kører hende herefter ned af en skovvej eller markvej, hvor han forgriber sig på hende.

Onsdag den 14. november modtager politiet endnu en anmeldelse om et overgreb mod en 10-årig pige fra Refsvindinge. Pigen var klokken 15.10 på vej hjem fra sin skolefritidsordning mod sin bopæl på Longvej, da en ældre rød bil kører op på siden af hende.

En mand stiger ud af bilen og hiver hende ind på bagsædet. Derefter kører han lidt rundt i området, inden han stopper bilen og forgriber sig på pigen.

Pigens øjne var dækket under overgrebet, og hun kunne derfor ikke give et detaljeret signalement af manden. Hun beskriver ham dog som lidt ældre. Han var iført en sort trøje og en sort hue, og lugtede desuden af tobak.

Politiet er ikke i tvivl om, at det er samme gerningsmand.

Politiet efterlyser

En bordeauxrød Opel Astra stationcar fra midten af 1990'erne.

Gerningsmanden er 45-50 år, 175-180 centimeter høj og almindelig til kraftig af bygning.

 • Ved det første overgreb havde han en sort jakke på, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og en mørk halsedisse, som han havde trukket op for underansigtet.
 • Ved det andet overgreb beskrives han som måske midaldrende, iført en sort trøje og en sort hue. Desuden lugtede han af tobak.

Kontant Fyns Politi på 6614 1448, hvis du har oplysninger, der kan bringe dem videre i sagen.

Fyns Politi har fået mere end 100 henvendelser i sagen om en mand, der indtil videre har udsat to piger for seksuelle overgreb i sin bil.

De har i dag været ude hos 12 mænd, som var blevet nævnt i de mange tip fra borgerne.

»Alle 12 mistænkte havde alibi, så lige nu er der ikke noget nyt i sagen«, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til politiken.dk.

Han fortæller også, at politiet har sikret til dna-spor, som lige nu er sendt til undersøgelser på Retsgenetisk Institut for at se, om det kan lade sig gøre at få en dna-profil.

LÆS OGSÅPolitiet indstiller eftersøgning: Ingen piger i området meldt savnet

Politiet satte tidligere i dag en stor eftersøgning i gang, da de modtog en henvendelse om, at en 10-årig pige havde set en jævnaldrende pige blive taget ind i en rød bil og hørt hende sige 'hjælp'.

Ingen savnede piger
Under eftersøgningen, der også foregik med helikopter, blev et område omkring Christianslundvej, hvor pigen var blevet set, afspærret.

Politiet droslede dog senere eftersøgningen ned til patruljeringer i området, da ingen havde meldt en pige savnet, og eftersøgningen af en rød bil ikke umiddelbart gav nogen resultater.

LÆS OGSÅKommune advarer børn mod at færdes alene

Og sådan er situationen fortsat, fortæller Henrik Justesen:

»Der er gudskelov stadig ingen, der har meldt en pige savnet«.

Mange lighedstræk
Sagen startede i slutningen af oktober, hvor en mand tvang en 11-årig pige ind i sin bil, da hun stod af skolebussen i den lille by Vester Skerninge på Sydfyn. Han kørte hende ud på en skovvej eller markvej og forgreb sig på hende.

Onsdag i denne uge skete et lignende overgreb, hvor en 10-årig pige ligeledes blev tvunget ind i en rød bil og misbrugt. De to sager har så mange lighedstræk, at politiet ikke er i tvivl om, at det må være samme gerningsmand.

LÆS OGSÅFynboer jagter mand, der begik overgreb på 10-årig

Blandt andet har ordvekslingerne mellem manden og pigerne været næsten ens, begge piger har beskrevet hans bil som rød og har fortalt, at han lugtede af tobak. Overgrebene har også mindet om hinanden.

Ikke sindssyg
Ifølge psykiater Henrik Day Poulsen er gerningsmanden pædofil og har muligvis psykotiske træk, men han er ikke sindssyg.

»Alene den måde, overgrebene er planlagt på, fortæller, at han ikke er sindssyg. Sindssyge er ofte meget impulsstyrede«, siger Henrik Day Poulsen, der arbejder som psykiater på Bispebjerg Hospital, til Ritzau:

»Desuden fortalte politiet i forbindelse med det første overgreb, at han måtte være lokalkendt. En sindssyg ville stikke ud som en mærkelig person i et så lille samfund«.

LÆS OGSÅFyns Politi efterforsker endnu et sex-overgreb på skolepige

Ifølge Henrik Day Poulsen virker gerningsmanden til at have planlagt overgrebene grundigt ligesom han 'lærer' af sine fejl undervejs.

»Han misbruger dem i sin bil på et øde sted og tager dem ikke med hjem, som visse pædofile gør«, siger han:

»Den første pige kunne jo fortælle politiet noget om, hvad hun havde set, da de kørte rundt. Det fik ham så til at dække øjnene på den anden pige, så hun ikke kunne beskrive ham eller fortælle, hvor de havde kørt rundt«.

Kan gøre det igen
Henrik Day Poulsen mener derfor også, at manden kan finde på at slå til igen.

LÆS OGSÅ 11-årig udsat for seksuelt overgreb, da hun steg af skolebussen

»Man kunne godt have på fornemmelsen, at han ikke kan stoppe, når han to gange på en måned gør noget, der er så groft. Så jeg vil sige, at han potentielt er til fare for andre«, siger han til Ekstra Bladet:

»På grund af deres seksuelle motiver til at begå forbrydelsen stopper de simpelthen ikke. Det eneste gode ved det er, at det giver politiet mulighed for at komme nærmere på, hvem det er, men det er selvfølgelig forfærdeligt, at endnu et offer skal udsættes for det«.

PolitikenPlus
 • Aftensol over Grønland De havde været dybt inde i en fjord på den grønlandske sydvestkyst. Og besøgt en sælfangerfamilie.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb
 • Merry Christmas, Baby DR Big Bandet afslutter 2014 for fuld julemusik. Solisterne Sinne Eeg og Mads Mathias, som efter hånden er blevet kære gengangere med bandet, vil føre os til tops på julehumørbarometret?

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 295 kr. Køb
 • Skænkeprop til vin Elegant dekanteringsprop lavet i glas, der passer til alle vinflasker. Proppen ilter automatisk vinen, når den serveres. Og så klæder den flasken!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 149 kr. Køb
 • Halstørklæde Morderne og trendy tørklæde, med et smukt leopard mønster i de flotte klassiske farver, sort, mørkegrå og lysegrå. Tørklædet er stort og fyldigt, og passer perfekt til de kolde tider.

  Pluspris 279 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
 • DAX hvalp DAX er historien om en lille hund som ikke blot er 'Danish design' af navn. Den er rent faktisk fremstillet her i Danmark ? af træ fra bæredygtig skovdrift.

  Pluspris 545 kr. Alm. pris 645 kr. Køb