Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politiet løslader anholdte i sag om Jonas-drab

Politiet udnævner 27-årig på fri fod som hovedmistænkt til drab i Kødbyen.

Gem til liste

Københavns Politi har opgivet af få varetægtsfængslet tre mænd, som har været anholdt for drabet på 21-årige Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen forrige weekend.

Tilgengæld fortsætter politiet med eftersøgningen af en 27-årig mand, som man nu betragter som »hovedmistænkt«.

»Københavns Politi gennemførte i går grundige genafhøringer af de tre unge mænd på henholdsvis 20, 20 og 22 år. Efterforskerne har sammenholdt resultatet af afhøringerne med de øvrige oplysninger i sagen, herunder videooptagelser fra gerningsstedet, vidneforklaringer«, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi i en pressemeddelelse:

»Der foreligger på det nuværende grundlag ikke en begrundet mistanke om, at de er medvirkende til drabet«.

Stadig sigtet
Ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt lørdag gav en dommer politiet lov til at opretholde anholdelsen af de tre mænd i tre gange 24 timer.

Beviserne mod de tre var ifølge dommeren ikke vægtige nok til en varetægtsfængsling og efter tre dages yderligere efterforskning har politiet besluttet at løslade mændene.

»De tre unge mænd er stadig formelt sigtet for medvirken til drabet, men efterforskningen peger indtil videre på, at drabet er en meget uheldig og tragisk følge af en pludselig og kort konfrontation. Og vi mener, at der kun er en gerningsmand«, oplyser Jens Møller Jensen.

Festlig aften endte tragisk
21-årige Jonas Thomsen Sekyere blev stukket ned på baren Bakken i Kødbyen forrige weekend. Knivoverfaldet skete 17. november ved 04.40-tiden. Han døde få timer senere på Rigshospitalet.

Politiets efterforskning har vist, at han blev stukket ned i et toiletområde på baren, inden han kort efter sank sammen på dansegulvet, der var pakket med festglade unge.

Obduktionen har vist, at han har forsøgt at værge for sig og her blev tilføjet flere læsioner.

LÆS OGSÅPolitiet: Vi sidder lige nu og afhører de tre anholdte for drabet i Kødbyen

Efterforskerne har kigget overvågningsbånd fra baren igennem i timevis, men tilsyneladende er der ikke billeder fra netop det toiletområde, hvor drabet menes at være fundet sted.

To af de tre mænd blev anholdt i fredags, mens den tredje meldte sig selv om lørdagen. De har ifølge politiet samarbejdet under afhøringerne på politigården.

Politier er i forbindelse med efterforskningen stødt på tre knive, som i øjeblikket er i gang med at blive nøjere undersøgt.

27-årig efterlyses

Eftersøgt.  Omar Hassan Sheik Muse er sunket i jorden efter drabet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen forrige weekend. Foto: Københavns Politi. Politiet efterlyser stadig den 27-årige Omar Hassan Sheik Muse, som de seneste dage har holdt sig skjult.

Ifølge pressemeddelelsen betragter politiet ham som »hovedmistænkt«.

Han er født i 1985 i Somalia, 182 centimeter høj, spinkelt bygget og med kort hår i siderne og 1-2 cm langt hår på toppen af hovedet på gerningstidspunktet.

LÆS OGSÅPolitiet trækker efterlysning tilbage: Kvinde har ikke kendskab til drab

PolitikenPlus
 • Nøddeknækker Et simpelt og smart design i silikone. Den tyske designtrio Ding3000 har skabt en nøddeknækker for Normann Copenhagen, som er nytænkende i sit design. Nutcracker ligger godt i hånden og nem at bruge.

  Pluspris 249 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Smilet Poul Holck (1939-2002) dansk tegner.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 165 kr. Køb
 • Forbidden Desert Stærkt strategispil for hele familien.

  Pluspris 240 kr. Alm. pris 280 kr. Køb
 • Vinterfrakke til hende Didriksons duffelcoat til damer - designet med typisk svensk omhu for funktionalitet og detaljer.

  Pluspris 1.869 kr. Alm. pris 2.199 kr. Køb
 • DAX skammel DAX er historien om en lille hund som ikke blot er 'Danish design' af navn. Den er rent faktisk fremstillet her i Danmark ? af træ fra bæredygtig skovdrift.

  Pluspris 969 kr. Alm. pris 1.145 kr. Køb