Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Egedalsvænge har fået muslimsk flertal - igen

Stemningen var bidsk under ekstraordinær generalforsamling i boligforening i Kokkedal.

Gem til liste

Efter en fem timer lang ekstraordinær generalforsamling er en ny bestyrelse ifølge TV 2 News valgt i den juletræsfri boligforening Egedalvænge.

I spidsen står etnisk danske Anders Brøgger, som i aften blev valgt til formand. I bestyrelsen har primært folk med muslimsk baggrund fået pladser ved generalforsamlingen.

Forinden fyldte »bidsk« og »harm« stemning Egedalshallen, der lagde rum til aftenens møde i Egedalsvænges beboerforening.

LÆS OGSÅVerdenspressen og politi følger højspændt generalforsamling

Det fortalte flere af de fremmødte beboere.

»Først var folk virkelig gale. De råbte og havde en masse ting, de gerne ville ud med. Men så blev det bedre, og nu er det faktisk en okay stemning derinde«, fortalte en beboer, der ønsker at være anonym, i en kort rygepause i aftenens spækkede program.

På generalforsamlingen blev der både valgt ny formand og ny bestyrelse og diskuteret det omdiskuterede juletræ, som et flertal i den gamle bestyrelse ifølge flere kilder ikke ønskede at bevilge penge til.

Politiet er talstærkt mødt op
Flere medlemmer af den gamle bestyrelse har tidligere forklaret, at de stemte nej til juletræet, fordi ingen ønskede at stå for det praktiske, men kilder har oplyst til Politiken, at et mindretal protesterede, og den gamle formand, Karin Hansen, tilbød at stå for det - alligevel blev forslaget stemt ned.

LÆS ARTIKELMinister: At droppe juletræet er et ualmindelig dårligt råd

Det fik de mange beboere ud af deres lejligheder og ned til den lokale sportshal, da dørene åbnede omkring klokken 17 i eftermiddag. Da klokken blev 18.30, var de sidste beboere endnu ikke nået gennem køen til døren, der mest mindede om sikkerhedstjekskøen i Københavns Lufthavn ved juletid.

Indenfor dørene blev beboerne afkrydset på en lang liste, efter de havde vist pas eller kørekort.

»Der kommer til at ske et eller andet«, sagde en ung hætteklædt fyr med jakken trukket godt op i nakken og hænderne fast placeret i lommerne.

»Jah.. Det gør der nok«, svarede en af de omkring 10 fremmødte betjente med hænderne i obligatorisk korslagt stilling.

»Kom! Jeg fryser pisse meget. Lad os gå ind«, sagde den hætteklædte unge fyr til sin ven, inden de sluttede sig til køen af fremmødte egedalsvængebeboere.

LÆS OGSÅFormanden flygter til Jylland efter juletræsballade

Politiet har tidligere fortalt, at de bliver i området også efter mødet er hævet for at »holde god ro og orden«.

Juletræ på hovedet
En af de sidste, der blev lukket ind af hallens glasdøre før mødets start, havde festligt placeret et stof-juletræ på toppen af hovedet i en hårbøjle.

»Den har jeg fået, fordi der var nogle, der syntes, at det var synd for mig, at jeg ikke fik et juletræ i år«, råbte hun til den fremmødte presse, der ilede til med alverdens blitzlys.

LÆS OGSÅElbæk får mordtrusler i juletræssag

En journalist dristede sig til at trække frem mod døren, hvor bestyrelsesmedlem Ismail Sahan havde taget plads med et tæt følge af unge hætteklædte fyre.

»Hvor mange er der cirka derinde?«, lød spørgsmålet.

»Politi! Kan du komme væk! Jeg vil ikke tale med jer! I må ikke være her!«, råbte Ismail Sahan, der for blot få uger siden inviterede til pressemøde i sit eget hjem, hvor han dengang forklarede, hvordan ingen i bestyrelsen havde ønsket at stå for det praktiske i forbindelse med vængets juletræ.

Selvsamme Ismail Sahan stillede i aften op som formand, men måtte vige til fordel for Anders Brøgger.

PolitikenPlus
 • Orange & Rosé vin, 12 flasker Oplev denne smagskasse med seks forskellige vine. 3 orange og 3 rosé. 12 flasker, så du kan opleve hvad orangevin er og nyde de skønneste rosévine.

  Pluspris 1.360 kr. Alm. pris 1.602 kr. Køb
 • LEGO filmen I den allerførste LEGO® biograffilm i fuld længde følger vi Emmet, en helt almindelig LEGO® minifigur, der fejlagtigt bliver opfattet som den mest ekstraordinære person i hele verden.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Cykelskygger 2 Det er et klassisk motiv ? et, som flere af Politikens fotografer har rettet deres kameraer mod og foreviget: Aftensolens leg med de travle trafikanter på Rådhuspladsen.

  Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.725 kr. Køb
 • Skammel Grebet i midten af siddefladen på 'PICK ME'-skamlen, inviterer til at løfte den op og tage den med rundt i hjemmet. Brug den som ekstra siddeplads, sengebord, afsætningsplads m.m.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.299 kr. Køb
 • The Laughing Boy Skulpturen 'Laughing Boy' kan ikke hedde meget andet, end den gør. For ikke bare storgriner den nye figur i stentøj, som kunstneren Leif Sylvester har lavet.

  Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.249 kr. Køb