Foto: Roald Als

Striden om Sundhedsplatformen: Hovedstaden foretrak en amerikansk model frem for en jysk

Med det nye it-system Sundhedsplatformen, der er indkøbt i USA, er hovedstadens hospitaler sat i bakgear. Økonomien vakler, kræftpatienterne venter, og personalet må arbejde over. Men hvorfor valgte hovedstaden ikke den jyske model?

FOR ABONNENTER

Begejstringen var stor, og forventningerne til fremtiden var endnu større, da Region Hovedstaden og Region Sjælland i slutningen af 2013 valgte det amerikanske firma Epic som leverandør af regionernes nye, storstilede it-system til mere end en milliard kroner.

Den nye Sundhedsplatform, som blev indkøbt i USA, ville både skabe mere tilfredse patienter og medarbejdere og udløse store økonomiske gevinster, fordi der ville være »tidsbesparelser« med »effektive kliniske processer, bedre patientforløb og færre sengedage«.

Til gengæld var skuffelsen stor i Midtjylland, hvor både politikere og embedsmænd havde håbet, at Region Hovedstaden og Sjælland ville vælge den løsning, man havde brugt mere end 10 år på at opbygge til et velfungerende it-system på de midtjyske hospitaler.

»Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform«, sagde den midtjyske sundhedsdirektør Ole Thomsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce