Danmark

»Hvis jeg ikke kan få asyl her, må jeg jo få det oppe i himlen«

Malak Saidi har boet hele sit liv på asylcenter, men hidtil har hun kunnet glæde sig mere over det, der gik godt i tilværelsen, end det, der gik dårligt. Sådan er det ikke mere. Hun var lige kommet til et nyt center, en ny skole og et nyt fodboldhold. I denne uge flyttede hun igen.

Danmark
FOR ABONNENTER

Bussen kommer om en time. Den skal køre Malak Saidi fra asylcenter Dianalund ved Slagelse til asylcenter Aunstrup ved Lejre. Det er derfor, hun sov uroligt i nat. I fem år har hun haft den samme drøm. I drømmen henter politiet hende og hendes mor og sender dem til Marokko. Nu har en ny drøm trængt sig på. En mand bryder ind på hendes værelse og dræber hende. Drømmen er kommet, efter at hun har fået at vide, at hun skal flytte.

»Jeg har tænkt over det. At jeg skal flytte igen og miste mine venner en gang til. Der kører rigtig mange ting gennem mit hoved. Jeg tænker og tænker, og jeg er rigtig ked af det. Aunstrup er ikke godt for børn. Der bor næsten kun mænd«, siger hun, mens hun sidder på det værelse, hun nu skal rejse fra.

Politiken har besøgt Malak før. Der talte hun også om mareridtene. Men de kunne ikke aflæses i hendes ansigt. Glæden ved veninderne, skolen og fodbolden var stærkere end angsten. I dag er anderledes. I 11 år boede hun på asylcenter Kongelunden på Amager og havde det godt på Sundbyøster Skole.

Men da Kongelunden lukkede i juni, flyttede hun til Dianalund. Også dengang var hun ked af det, men faldt til. Ny klasse, nyt fodboldhold, nye veninder. Nu lukker Dianalund. De seneste uger har Malak ikke været i skole, og hun er stoppet til fodbold.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce