»Jeg har været til omkring 70 samråd herinde«, siger Jørn Needgaard Larsen, og peger på et maleri af en skægget herre i lokalet. »Så sad jeg og kiggede på ham, når det hele blev for kedeligt«.
Foto: Mads Nissen

»Jeg har været til omkring 70 samråd herinde«, siger Jørn Needgaard Larsen, og peger på et maleri af en skægget herre i lokalet. »Så sad jeg og kiggede på ham, når det hele blev for kedeligt«.

Jørn Neergaard Larsen: Folketingets politikere er bedre end deres rygte

Efter årtier som ledende organisationsmand flyttede Jørn Neergaard Larsen i halvandet år dybt ind i det politiske maskinrum som beskæftigelsesminister i Venstre-regeringen. Vist er der skønhedspletter, men hans overordnede diagnose for dansk parlamentarisme er overordentlig positiv.

FOR ABONNENTER

Det er efterhånden sagt og skrevet så mange gange, at klicheerne står i kø for at bekræfte sig selv: at det politiske liv er en børnehave. Smækfyldt af konflikter til ære for konfliktens eget indre liv. Pumpet op med meningsløse samråd og ørkesløse folketingsdebatter, som få lytter til, og færre kan bruge til noget. Arrangeret af og for politikere, hvis offentlige anseelse stort set kun undergås lejlighedsvis af pressens folk, hvis opgave det er at formidle det politiske stof.

Men karakteristikken er ikke rimelig. Den er også forkert. Politikerstanden er langt bedre end sit rygte. Ordførerne arbejder seriøst og professionelt med deres områder. Loyalt på vegne af deres vælgere. Og de stiller relevante spørgsmål, som kvalificerer ministrenes arbejde. I en tone af ordentlighed.

Analysen er Jørn Neergaard Larsens. Han betænkte sig ikke et øjeblik på at give sin karakteristik af det politiske liv, som han gennem halvandet år lærte at kende indefra. I sommeren 2015 var han en af overraskelserne i Lars Løkke Rasmussens (V) Venstre-regering.

Et specielt valg. På den ene side ret så spejlblank som partipolitiker uden folkeligt mandat og erfaring fra Folketinget. På den anden side med langt arbejdsliv af relevant erfaring, der gjorde ham i stand til at bide skeer med Beskæftigelsesministeriets øverste embedsmænd fra noget nær dag et.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce