Thulesen Dahl vil sælge sig dyrt, og er ikke tilfreds med det, som ligger på bordet lige nu.
Foto: Jens Dresling

Thulesen Dahl vil sælge sig dyrt, og er ikke tilfreds med det, som ligger på bordet lige nu.

Politik

Analyse: Kaptajn Tulle vil stjæle roret fra VLAK og udstikke ny kurs

Hvis regeringen må udskyde sin skattereform, vil det være et nederlag for flere ledende ministre. Kristian Jensen og Kristian Thulesen Dahl står midt i en tæt nervekrig.

Politik
FOR ABONNENTER

Der findes kilder i regeringstoppen, der kan finde på at banke hovedet ind i den første og bedste stumtjener, når man spørger til de verserende forhandlinger med DF.

Tirsdag eftermiddag gik Thulesen Dahl direkte over i Finansministeriet til en alvorssnak om finanslov, skattelettelser og udlændingestramninger med finansminister Kristian Jensen. Kort tid forinden havde han fejet regeringens kronjuvel til side og for rullende kamaraer opfordret regeringen til at udskyde sin skattereform endnu en gang.

Flere ledende ministre og statsminister Løkke var ikke orienteret, men finansministeren havde fået 30 minutters varsling.

Men der stod han så, Kristian Thulesen Dahl, og bad regeringen ændre sin køreplan. Som en form for selvudnævnt kaptajn, der beder sin forgænger træde til side, fordi nu skal kursen lægges om. Og det skal være på DF-præmisser.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce