Der skal laves flere dyre film i Danmark, mener Filminstituttets nye øverste chef, Claus Ladegaard.
Foto: Jens Dresling

Der skal laves flere dyre film i Danmark, mener Filminstituttets nye øverste chef, Claus Ladegaard.

Kultur

Filminstituttets nye chef: »Det er jo ikke Zentropa, der spytter de kunstnerisk skarpe film ud i dag«

Claus Ladegaard, der netop er udnævnt som adm. direktør af Det Danske Filminstitut, har store forventninger til de næste generationer af filmskabere.

Kultur
FOR ABONNENTER

Selv om 2016 og 2017 er blandt de dårligste danske filmår i flere årtier, og selv om dele af filmbranchen har beskyldt Det Danske Filminstitut for at være visionsløst og være ved at køre dansk film ud over afgrunden, er filminstituttets nye administrerende direktør ikke bekymret.

Tværtimod er Claus Ladegaard fuld af fortrøstning.

»Jeg er optimist og tror, at vi kan holde det niveau, vi har haft i mange år i dansk film. Talentmassen er overraskende stor. Det er ikke instruktører, der kommer til at fylde pladsen efter Susanne Bier, Lone Scherfig og Thomas Vinterberg i morgen. Men de kommer til at gøre det hurtigt«, siger han.

Andet ville måske også være underligt. For Claus Ladegaard har som vicedirektør og ansvarlig for filmstøtten gennem mere end 10 år haft meget stor indflydelse på, hvilke danske film der er blevet lavet. Også de mange film, som har trukket under 5.000 mennesker i biografen.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce