August har sit at se til med Hakim, mens Johannes' forhold til de fleste omkring sig vakler.
Foto: DR

August har sit at se til med Hakim, mens Johannes' forhold til de fleste omkring sig vakler.

Tv-anmeldelser

Niende afsnit af 'Herrens veje': Hvad den egentlige historie er, forbliver uvist til det sidste

Det bliver klart i næstsidste afsnit af ’Herrens Veje’, at det stadig ikke står klart, hvad historien egentlig er.

Tv-anmeldelser
FOR ABONNENTER

»Har du tid til at spise morgenmad sammen«, spørger Augusts lægekone. Det har han ikke, fordi han er optaget af at forhindre, at hans protegé Hakim bliver fanget af politiet og udvist til en uvis skæbne. Derfor falder yderligere en replik: »Er du sur på mig?«.

Det er han så ikke, bedyrer han, men som seer kan man godt blive en smulen mopset over en dialog, der i sin anglen efter mundrethed, kommer til at nærme sig det grimasserende. Hvilket man også blev mindet om, da Elisabeth ikke vil have sin mand Johannes med ud at vinterbade, og han desperat siger: »Ta’ mig mæ!!!«, hvilket ligger bizart forkert i munden på Lars Mikkelsens provstefigur.

Vi nærmer os slutningen på første sæson af denne historie, der angiveligt handler om tro, men i virkeligheden mere fortæller historien om en dysfunktionel familie, hvor religiøst betonet vanvid åbenbart nedarves, og hvor kaffe og bøn ses som løsningen på de fleste kriser. August fortsætter den eksistentielle søgen efter et sprog, der kan rumme det spirituelle, ligesom hans farfar og hans far har gjort det før. Mens Christian, den førstefødte og forstødte, har nået en vis erkendelse via buddhismens ordløse zazen – men stadig kommer til at gøre det forkerte, fordi han hænger fast i fortiden.

Og Elisabeth mangler modet til at springe ud på det helt dybe vand med sin norske kærlighed; hun legitimerer det med forpligtelsen over for sin familie. Den er ved at blive ødelagt, siger hun, selv om hun måske godt ved, at skårene aldrig kan klinkes.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce