Annonce
Annonce
Annonce
Kunst

Emil Nolde-maleri stjålet fra kirke i Ringkøbing

'Middag i Emmaus' er blevet stjålet fra altertavle. Værdi: Cirka 10 millioner.

Gem til liste

Fakta

'Middag i Emmaus'

Maleri af Emil Nolde fra 1904. 80 x 70 centimeter stort, olie på lærred. Maleriet er fjernet fra Ølstrup Kirke cirka 10 kilometer fra Ringkøbing i tidsrummet mandag 10. marts klokken 9.00 og tirsdag 11. marts klokken 11.00.

Har du oplysninger i sagen, kontakt da politiet på telefon 114.

Et maleri af Emil Nolde fra 1904 er blevet stjålet fra Ølstrup Kirke ved Ringkøbing.

»Da vores graver kom klokken 11 i formiddag så hun, at vores Nolde var væk fra sin vanlige plads i koret, og så alarmerede hun alt, hvad der kunne alarmeres. Vi er temmelig chokerede og føler os i den grad trampet på«, siger sognepræst Inge-Dorthe Brønden Kaasgaard.

Billedet 'Middag i Emmaus' er malet af den tysk-danske ekspressionistiske maler Emil Nolde i 1904, og anslås at have en værdi på omkring 10 millioner kroner, siger stationsforstander ved Ringkøbing Politistation, Jens Ole Pedersen.

»Vi har altid haft kirken åben fra solopgang til solnedgang, og det må have været en, som har været inde i åbningstiden. Måske i går eftermiddags. Det er rigtig, rigtig frækt«, siger Inge-Dorthe Brønden Kaasgaard.

Politiets teknikere på sporet
Lige nu er politiets teknikere ved at undersøge kirken, hvorfra det 80 x 70 centimer store billede er blevet skruet ned fra altertavlen.

»Vi er ved at granske, om nogen har set noget, men det er for tidligt at sige noget endnu«, siger formand for menighedsrådet, Boe Hammelsvang.

»Men der kommer jo rigtig mange og kigger, og det er ikke bare danskere. Der er vores vartegn, og vi føler alle sammen stort ejerskab for billedet«, siger menighedsrådsformanden.

Nolde malede billedet til kirken, fordi han var gift med provstens datter. Ifølge stationsforstander Jens Ole Pedersen hang det fra 1904 til 1919 i kirken, men blev herefter byttet ud med en kopi. I 1939 blev originalen så igen hængt op, og der har den hængt indtil det blev sjålet en gang i løbet af det seneste døgn.

Hvis ikke i åbningstiden, så fordi tyveknægtene har gemt sig i kirken, der låse automatisk, over natten, og siden er listet ud igen ved solopgang. Der er ifølge politiet ikke noget der tyder på, at nogen er brudt ind i kirken.

»Vi tror det er bestillingsarbejde. Men 'Skriget' kom jo da tilbage, så vi håber også at få vores 'Emmaus' kommer hjem igen«, siger Inge-Dorthe Brønden Kaasgaard.

PolitikenPlus
 • Svævende tegn - stor Svævende tegn ? en mobile. Sig bevægelse i kunsten. Og man må også sige mobile.

  Pluspris 2.625 kr. Alm. pris 3.560 kr. Køb
 • 3D-print - skulptur Det er første gang, at galleriet kan tilbyde læserne et skulpturelt værk, ?LOVE/HATE?, som er fremstillet ved hjælp af en 3D printer.

  Pluspris 1.725 kr. Alm. pris 2.025 kr. Køb
 • Skulpturfortællinger Marts 2014 fyldte Pontus Kjerrman 60 år.

  Pluspris 170 kr. Alm. pris 200 kr. Køb
 • et PLUS Et plus, der afgiver det lys, som værket suger ind, samtidig med at skulpturen tager form og farve efter sine omgivelser og vejrforhold.

  Pluspris 1.185 kr. Alm. pris 1.485 kr. Køb
 • Lille pingvin Lille pingvin er titlen på den nye skulptur i Politikens skulpturserie. Den er lavet af billedkunstneren Peter Stuhr.

  Pluspris 500 kr. Alm. pris 600 kr. Køb