Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Semlor – fyldte boller med marcipan og flødeskum

I Sverige hedder fastelavnsbollerne semlor, som er store bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan. I Norge fyldes bollerne også med syltetøj.

Gem til liste
Se også
  1. Her er flere lækre boller til fasten

    De søde, fede og lækre fastelavnsboller hører til den traditionsrige vinterfest. Kokken Katrine Klinken udvider sortimentet med fastekringler, som man spiste til fastelavn i gamle dage. Se flere detaljer

  2. Fastelavnsboller
  3. Fastekringler med kommen

Ingredienser

10 stk.

75 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
75 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. fint salt
ca. 425 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld
100 g rå ren marcipan
1/2 liter piskefløde
1 stang vanilje
ca. 1 tsk. fintrevet appelsinskal
50 g hele mandler
2-3 spsk. flormelis

Drys
flormelis




Sådan gør du:
Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen godt, til den bliver glat og smidig.

Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, til den er tæt på dobbelt så stor.

Del dejen i 10 lige store stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, lad det tørre nogle minutter, og pensl med et lag mere. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Afkøl på bagerist.

Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel. Fordel groft revet marcipan i bunden af bollerne.

Pisk fløde og kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fyld i de udhulede boller. Man kan også bruge en ske.

Drys med grofthakkede, smuttede mandler. Læg låget tilbage på hver bolle, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.

PolitikenPlus
  • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

    Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
  • Dansk Frugtvin 2014 Lørdag 17. maj afholder Dansk Forum for Frugtvin den hidtil største vinsmagning på Frederiksdal Gods. Kom og smag de mest anerkendte producenter ? samt rigtig mange af morgendagens stjerner.

    Pluspris 65 kr. Alm. pris 80 kr. Køb
  • Kaffebryg Glaskande med filter af rustfrit stål fra japanske Kinto. Da kaffen brygges uden papirfilter bevares flere olier i kaffebønnerne, hvilket resulterer i en fyldigere og mere aromatisk kaffesmag.

    Pluspris 485 kr. Alm. pris 579 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb