Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Semlor – fyldte boller med marcipan og flødeskum

I Sverige hedder fastelavnsbollerne semlor, som er store bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan. I Norge fyldes bollerne også med syltetøj.

Gem til liste
Se også
  1. Her er flere lækre boller til fasten

    De søde, fede og lækre fastelavnsboller hører til den traditionsrige vinterfest. Kokken Katrine Klinken udvider sortimentet med fastekringler, som man spiste til fastelavn i gamle dage. Se flere detaljer

  2. Fastelavnsboller
  3. Fastekringler med kommen

Ingredienser

10 stk.

75 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
75 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. fint salt
ca. 425 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld
100 g rå ren marcipan
1/2 liter piskefløde
1 stang vanilje
ca. 1 tsk. fintrevet appelsinskal
50 g hele mandler
2-3 spsk. flormelis

Drys
flormelis




Sådan gør du:
Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen godt, til den bliver glat og smidig.

Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, til den er tæt på dobbelt så stor.

Del dejen i 10 lige store stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, lad det tørre nogle minutter, og pensl med et lag mere. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Afkøl på bagerist.

Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel. Fordel groft revet marcipan i bunden af bollerne.

Pisk fløde og kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fyld i de udhulede boller. Man kan også bruge en ske.

Drys med grofthakkede, smuttede mandler. Læg låget tilbage på hver bolle, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.

PolitikenPlus
  • Bartolo-kassen, 24 flasker 24 flasker saftig spansk landvin med masser af vin for pengene.

    Pluspris 1.560 kr. Alm. pris 1.839 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Drikkeflaske Rethink water. I forbindelse med COP15 blev det belyst, i hvor høj grad plastikflasker og købevand skader miljøet, Og Retap opstod som en erkendelse af, at der var behov for at tænke i alternativer.

    Pluspris 79 kr. Alm. pris 99 kr. Køb
  • Normann skål Ø 25 Ikonisk Krenit skål i nye farver

    Pluspris 510 kr. Alm. pris 600 kr. Køb
  • Knive Fire forskellige køkkenredskaber med skafter i flotte forårsfarver. Knivene er fra franske Opinel, og æsken indeholder knive med bøgetræsskaft i farver. Vælg mellem grønne eller rosa nuancer.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 398 kr. Køb