Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Semlor – fyldte boller med marcipan og flødeskum

I Sverige hedder fastelavnsbollerne semlor, som er store bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan. I Norge fyldes bollerne også med syltetøj.

Gem til liste
Se også
  1. Her er flere lækre boller til fasten

    De søde, fede og lækre fastelavnsboller hører til den traditionsrige vinterfest. Kokken Katrine Klinken udvider sortimentet med fastekringler, som man spiste til fastelavn i gamle dage. Se flere detaljer

  2. Fastelavnsboller
  3. Fastekringler med kommen

Ingredienser

10 stk.

75 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
75 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. fint salt
ca. 425 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld
100 g rå ren marcipan
1/2 liter piskefløde
1 stang vanilje
ca. 1 tsk. fintrevet appelsinskal
50 g hele mandler
2-3 spsk. flormelis

Drys
flormelis




Sådan gør du:
Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen godt, til den bliver glat og smidig.

Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, til den er tæt på dobbelt så stor.

Del dejen i 10 lige store stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, lad det tørre nogle minutter, og pensl med et lag mere. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Afkøl på bagerist.

Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel. Fordel groft revet marcipan i bunden af bollerne.

Pisk fløde og kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fyld i de udhulede boller. Man kan også bruge en ske.

Drys med grofthakkede, smuttede mandler. Læg låget tilbage på hver bolle, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.

PolitikenPlus
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
  • Brødrister Brødrister i moderne og gedigen kvalitet fra engelske Dualit. Har både optø- og ristefunktion og klarer ristning af både brødskiver og boller/bagels. Produceret i rustfrit stål.

    Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
  • Pande Sofia serien er med keramisk belægning og Greenpan var de første på markedet, år 2008, med keramiske belægninger og er udviklet i Europa og sælges i dag i hele verden.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

    Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
  • Nytårsmenu 2015 Marker nytåret med en delikat menu tilberedt af Bib Gourmand-restauranten Søren K.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb