Annonce
Annonce
Opskrifter

Semlor – fyldte boller med marcipan og flødeskum

I Sverige hedder fastelavnsbollerne semlor, som er store bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan. I Norge fyldes bollerne også med syltetøj.

Gem til liste
Se også
  1. Her er flere lækre boller til fasten

    De søde, fede og lækre fastelavnsboller hører til den traditionsrige vinterfest. Kokken Katrine Klinken udvider sortimentet med fastekringler, som man spiste til fastelavn i gamle dage. Se flere detaljer

  2. Fastelavnsboller
  3. Fastekringler med kommen

Ingredienser

10 stk.

75 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
75 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. fint salt
ca. 425 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld
100 g rå ren marcipan
1/2 liter piskefløde
1 stang vanilje
ca. 1 tsk. fintrevet appelsinskal
50 g hele mandler
2-3 spsk. flormelis

Drys
flormelis




Sådan gør du:
Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen godt, til den bliver glat og smidig.

Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, til den er tæt på dobbelt så stor.

Del dejen i 10 lige store stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, lad det tørre nogle minutter, og pensl med et lag mere. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Afkøl på bagerist.

Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel. Fordel groft revet marcipan i bunden af bollerne.

Pisk fløde og kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fyld i de udhulede boller. Man kan også bruge en ske.

Drys med grofthakkede, smuttede mandler. Læg låget tilbage på hver bolle, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.

PolitikenPlus
  • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
  • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
  • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

    Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
  • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
  • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb