Annonce
Annonce
Annonce
Vi guider

Vi guider Opskrifter: Bag selv rugbrødet

Oprah elsker det, gourmeter serverer det og danskerne bliver sundere af det. Så hvorfor ikke bage det selv.

Gem til liste

Hvad bedre end at nyde et stykke helt friskbagt rugbrød, mens både køkken og stue dufter som en bagerbutik.

LÆS OGSÅDanskerne bager mere brød

Her er fem opskrifter hentet fra Politikens KOGEBOG.


Rugbrød med surdej
Her kommer så et oldschool rugbrød med surdej, uden frø, uden krydring, bare med rug. Hvis du ønsker et lidt lettere brød, kan noget af rugmelet erstattes af hvede. Faktisk kan al den knækkede rug erstattes af knækket hvede, hvilket giver et mildere 'rugbrød'.

Og når du har brugt den mængde surdej du skal bruge, så gem resten til en næste brød du vil bage.


Mogens' rugbrød
Et dejligt nemt rugbrød, det laves i et hug - ikke noget med fordej. Det tager alt i alt små fjorten timer at lave, og yderligere fire før brødet må spises. Ønsker du en blødere skorpe læg da brødene i plastikposer, når de er næsten kolde. Derved går kondensen ind og blødgør skorpen.


Femkornsrugbrød på grill
Er din grill endnu ikke stillet i kælderen for vinteren, elsker du rugbrød og at være under åben himmel? Så kan det være at du skulle give dig i kast med denne opskrift. Brødet skal hæve i tre timer, og bage på grillen i lidt over en.

Så, når brødet er bagt, inviter da naboerne på varm te og nybag i baghaven.

Verdens bedste knækbrød med rug
Denne fantastiske vandreopskrift er ganske let at gå til. Det tager dig kun en halv times tid at bage knækbrødet, og så smager det vidunderligt! Det er det perfekte snack-brød til ost, til natmad og til de uventede gæster.


Chokokaramelliseret rugbrødsknas
Hvis de sidste skiver af dit hjemmebagte rugbrød er ved at blive en smule tørt, så brug dem til lidt lækkert yoghurtdrys. Alt du skal bruge er blot sukker, kakao og vanilje, samt et par skiver rugrød. Så har du ingredienserne til lidt velsmagende topping til din ymer.

PRØV OGSÅHot Dog med rug

PolitikenPlus
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
  • Vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Smageteknik - Del 1 og 2 Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

    Pluspris fra 395 kr. Alm. pris fra 550 kr. Køb
  • Forstå vinene fra Spanien Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

    Pluspris 395 kr. Alm. pris 550 kr. Køb
  • DM i saft og juice Søndag den 7. september forvandles Politikens Hus for en enkelt dag til Danmarks største saftpresningskonkurrence, når Wilfa og Aarstiderne går sammen om at finde danmarksmesteren i saft.

    Pluspris 30 kr. Alm. pris 40 kr. Køb