Annonce
Annonce
Vi guider

Vi guider Opskrifter: Bag selv rugbrødet

Oprah elsker det, gourmeter serverer det og danskerne bliver sundere af det. Så hvorfor ikke bage det selv.

Gem til liste

Hvad bedre end at nyde et stykke helt friskbagt rugbrød, mens både køkken og stue dufter som en bagerbutik.

LÆS OGSÅDanskerne bager mere brød

Her er fem opskrifter hentet fra Politikens KOGEBOG.


Rugbrød med surdej
Her kommer så et oldschool rugbrød med surdej, uden frø, uden krydring, bare med rug. Hvis du ønsker et lidt lettere brød, kan noget af rugmelet erstattes af hvede. Faktisk kan al den knækkede rug erstattes af knækket hvede, hvilket giver et mildere 'rugbrød'.

Og når du har brugt den mængde surdej du skal bruge, så gem resten til en næste brød du vil bage.


Mogens' rugbrød
Et dejligt nemt rugbrød, det laves i et hug - ikke noget med fordej. Det tager alt i alt små fjorten timer at lave, og yderligere fire før brødet må spises. Ønsker du en blødere skorpe læg da brødene i plastikposer, når de er næsten kolde. Derved går kondensen ind og blødgør skorpen.


Femkornsrugbrød på grill
Er din grill endnu ikke stillet i kælderen for vinteren, elsker du rugbrød og at være under åben himmel? Så kan det være at du skulle give dig i kast med denne opskrift. Brødet skal hæve i tre timer, og bage på grillen i lidt over en.

Så, når brødet er bagt, inviter da naboerne på varm te og nybag i baghaven.

Verdens bedste knækbrød med rug
Denne fantastiske vandreopskrift er ganske let at gå til. Det tager dig kun en halv times tid at bage knækbrødet, og så smager det vidunderligt! Det er det perfekte snack-brød til ost, til natmad og til de uventede gæster.


Chokokaramelliseret rugbrødsknas
Hvis de sidste skiver af dit hjemmebagte rugbrød er ved at blive en smule tørt, så brug dem til lidt lækkert yoghurtdrys. Alt du skal bruge er blot sukker, kakao og vanilje, samt et par skiver rugrød. Så har du ingredienserne til lidt velsmagende topping til din ymer.

PRØV OGSÅHot Dog med rug

PolitikenPlus
  • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
  • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
  • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

    Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
  • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
  • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb