Foder. Hundeejere bruger mange penge på foder til deres kære dyr. Men priserne i Danmark er meget højere end i vores nabolande.
Foto: Charlie Neibergall/AP

Foder. Hundeejere bruger mange penge på foder til deres kære dyr. Men priserne i Danmark er meget højere end i vores nabolande.

Privatøkonomi

Spar tusinder på at købe dyrefoder i Tyskland

Dyrefoder er hundedyrt i Danmark. spar op til 75 procent syd for grænsen.

Privatøkonomi

Menneskets bedste ven er som bekendt altid sulten og æder sagtens 10 kilo Pedigree-hundefoder på en måned.

Sådan en sæk koster 259,95 kroner i Bilka. Det bliver til i alt 3.119 kroner på et år. Prisen varierer ikke meget i de øvrige danske dagligvarekæder.

Men køber man præcis samme Pedigree-variant syd for grænsen, hos kæden Real, er stykprisen - også her uden at være på tilbud - 148,95 kroner svarende til 1.786,80 kroner for et årsforbrug. Besparelsen ved at købe sækken i Tyskland er således 1.332,60 kroner, for i Danmark er den 75 procent dyrere, skriver 24timer.

Køb dit dyrefoder syd for grænsen Og sådan er det generelt med priserne på foder til kæledyr. En ny, omfattende prissammenligning foretaget i lørdags i Bilka og i tyske Real afslører ganske opsigtsvækkende prisforskelle på 36 typer populær foder til kæledyr som hunde og katte.

Sådan en vognfuld foder koster i Real 1.133,88 kroner. I Bilka, der ellers regnes for billig efter danske standarder, koster samme mængde 1934,84 kroner eller hele 71 procent mere end i Tyskland, dokumenterer undersøgelsen, som prisdetektiver fra virksomheden Grænseguiden står bag.

LÆS ARTIKEL

»Den prisforskel er alt, alt for stor, helt ude af proportioner - og endnu et udtryk for elendig konkurrence på dagligvaremarkedet i højprislandet Danmark. Her har forbrugerne vænnet sig til at betale alt, alt, alt for meget,« siger Martin Salamon, chefkonsulent i Forbrugerrådet, til 24timer.

Han anbefaler folk at købe dyrefoder syd for grænsen, eller foder, der ikke bærer mærkevarer som Whiskas’ og Pedigree’.

Men sådanne såkaldte no-name-produkter er forholdsvis endnu dyrere i Danmark end i Tyskland, advarer Grænseguidens direktør, Allan Filbert, som har været indkøbsdirektør i Fleggaard og formand for grænsekøbmændenes forening.

Manglende konkurrence

Han beskylder de danske dagligvarekæder for at opretholde høje priser ved ikke at konkurrere.

»Så også priserne på dyrefoder er rystende høje. Alligevel er jeg ikke overrasket, for dagligvarer er i Danmark urimeligt dyre. I årevis har jeg hørt på den danske dagligvarehandels mærkværdige undskyldninger for, hvorfor det skal være sådan,« siger Filbert, der endnu ikke mener, at han har hørt en god forklaring. I Bilka oplyser HR-direktør, Finn Lund Andersen, at det i Danmark er velkendt, at rigtig mange varer hver uge sælges til særlige tilbudspriser.

LÆS OGSÅ »Derfor er det næppe retvisende set fra et kundesynspunkt at lave prissammenligninger baseret på normalpriser, da kunderne køber rigtigt meget dyremad til tilbudspriser i Danmark,« forklarer han til 24timer og understreger, at prissammenligningen ikke renser’ højde for forskelle i moms og andre relevante skatter og afgifter. »Og endelig skal det bemærkes, at producenterne at forskellige former for dyremad kan have forskellige prisstrategier for henholdsvis Tyskland og Danmark, hvilket naturligvis også vil påvirke de priser, som varerne kan sælges til i de enkelte lande,« siger Finn Lund Andersen.FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce