Annonce
Annonce
Opdateret december 2009

Intro til Hamborg

Hamborg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet Hafencity er da også byens pulserende centrum, hvor der ligger store oplevelser i vente for både børn og voksne. Besøg Beatles’ gamle gennembruds-by og kom tæt på en storby i rivende udvikling.

Gem til liste

De store fisketrawlere zigzagger ind og ud mellem containerskibene og havnerundfarter. Kafferisterier, asiatiske spisesteder og prestigefulde koncertsale skyder i rasende tempo op mellem byggepladser og himmelstræbende kraner. Udsigten til havnen i Hamborg, verdens niendestørste, er ærefrygtindgydende.

Hamborg er en af Tysklands ældste og mest velhavende byer, men det er også en international metropol med Tysklands næststørste indbyggertal, hvor 15 procent af de omkring 1,7 millioner indbyggere i øvrigt er immigranter.

Hamborgs velstand kan bedst opleves i bydelen Rotherbaum ved søen Aussenalster, hvor alleerne flankeres af prangende 1900-tals villaer, der huser ambassader, mediefolk og velbjergede familier samt i Neuer Walls og Jungfernstiegs fornemme shoppingarkader og dyre flagskibsforretninger.

Helt anderledes nede på jorden er der i og omkring Susannenstrasse og kvarteret Sternschanzen med små modebutikker, pladeforretninger og alternative caféer. Hamborg-kvarteret, der også bare kaldes for Schanzen, er desuden kendt for at huse en stor del af Hamborgs autonome ungdom og under den årligt tilbagevendende Schanzenfest går det hedt for sig i denne del af byen.

Hedt er der også i St. Pauli, når det lokale fodboldhold spiller hjemmekamp og der er gang i kvarterets tivoliserede sexgade, Reeperbahn, hvor sexlegetøj, købepiger og liveshows tilbydes. Reeperbahn er også kendt som kvarteret, hvor The Beatles fik deres gennembrud, og der er intet odiøst i at et nyt museum på fem etager er tilegnet The Fab Four.

Kunsten i Hamborg folder sig ud på et utal af sublime museer og gallerier omkring byens gamle volde, den største koncentration af gode spisesteder og cafeer ligger i gå-ud-gaden Lange Reihe – men Hamborgs stærkeste es er og bliver havneområdet Hafencity. Her kan du dykke ned i en ubåd, tage på havnerundfart og opleve fiskemarkedet.

FAKTA

 • Rejsen til Hamborg

  Der er dagligt direkte fly fra København til Hamborg med SAS, Cimber Air m.fl. En returbillet kan fås for omkring 1.000 kr.Toget er et fint alternativ til flyet. Turen fra København til Hamborg tager kun 4,5 time og en returbillet hos DSB eller DB kan fås for omkring 600 kr. Eurolines’ busser kører rutekørsel fra København og Jylland til Hamborg.

 • Rejsen rundt i Hamborg

  Det er nemmest at komme rundt med U-Bahn / Hochbahn men bussen er et fint alternativ. Desuden er afstandene overkommelige, så det er for det meste nemt at gå rundt.

 • Visum og valuta

  Pas og visum
  Man skal have et gyldigt pas med, når man rejser til Hamborg.


  Valuta
  Tyskland bruger euro. Man kan bruge internationale kreditkort de fleste steder, men sørg også for at have kontanter. Man kan normalt ikke bruge Visa og lignende i supermarkeder.


  Toldregler
  Reglerne i Tyskland er de samme som i resten af EU: Man kan frit indføre spiritus og tobak til eget forbrug. Det betyder i praksis: 10 liter spiritus, 20 liter hedvin, 90 liter vin, 800 cigaretter, 200 cigarer, 400 cigarillos, 1.000 gram tobak. Alle øvrige varer kan frit indføres – forudsat det er til eget brug. Find de aktuelle bestemmelser på Skats hjemmeside.

 • Sundhed og sikkerhed

  Forsikring
  Det gule sundhedskort er din rejsesygesikring på ferierejser til Hamborg af op til en måneds varighed. Det dækker udgifter til behandling ved sygdom, som opstår under ferien, og hjemtransport ved dødsfald, men ikke ekstraordinære udgifter til hjemtransport. Som en ekstra foranstaltning kan man derfor tegne en privat forsikring gennem dit forsikringsselskab eller hos et rejseforsikringsselskab.


  Vaccination og hygiejne
  Det er ikke nødvendigt at blive vaccineret før rejsen til Hamborg. Hygiejnen er i top, og man kan roligt drikke vand fra hanen – det smager faktisk bedre end det meste vand herhjemme.


  Påklædning
  I Hamborg kan du klæde dig præcis som du gør herhjemme.


  Kriminalitet
  En af livets uskrevne regler er, at hvor der er ludere, er der også lommetyve. Når der er trængsel i Hamborgs tivoliserede sexkvarter Reeperbahn, kan det derfor være en god idé at holde tegnebogen lidt tættere til kroppen end ellers. Reeperbahn ligger i bydelen St. Pauli, der også har været ramt af voldelige overfald, men de seneste år har en velvoksen politistyrke udstyret med metaldetektorer, godt hjulpet på vej af afspærringer, videoovervågning og bøder på op mod 75.000 kroner, dæmmet op for bølgen af knivoverfald. Alligevel er der grund til at se sig for - ikke mindst hvis man færdes på egen hånd om natten.

 • Fakta om Hamborg

  Indbyggertal: 1.700.000
  Areal: 755 km²
  Sprog: Tysk
  Prisniveau: En øl på en café koster typisk omkring 21 kr. En kop kaffe 15-20 kr. Der er gode muligheder for at spise godt for relativt få penge – tre og fire retters menuer på gode spisesteder kan nemt fås for 260-370 kr.
  Religion: De fleste hamburgere er som hovedparten af befolkningen i Nordtyskland kristne protestanter.

  3 anderledes fakta
  Havneby: Hamborg har Europas næststørste havn efter Rotterdam. Havnen breder sig over 75 km² - eller 10 procent af byens samlede areal.
  Antifascistisk fodbold: Selvom St. Pauli kun spiller i den næstbedste tyske række, er de næsten lige så kendte som topholdet fra Bundesligaen HSV. St. Pauli er kendt for sin antifascistiske profil, for sin placering nær Hamborgs Red Light District og for det uofficielle symbol med kranie og krydsede knogler, der bæres af fans over hele Europa.
  Jysk eller tysk: For det utrænede øre lyder det jysk, men i Hamborg siger man altså også "moin, moin", når der ønskes en god dag.

Tips og artikler om Hamborg

Besøg et tysk mindesmærke med dansk islæt

Hitlers Neuengamme-lejr uden for Hamborg er i dag et af Tysklands største ...

Snup en hurtig fisk i Europas næststørste havneby

Det vrimler med små, suveræne fiskebikse i Hamborgs havnekvarter. Her er fem ...

Her boede 88 mænd i en klaustrofobisk og klam metaldåse

U-båden u-434 i Hamborgs havn er i dag et flydende museum. Et besøg giver et ...

Genoplev Hamborgs undergang

Ny udstilling i katakomberne under Hamborgs St. Nikolai-kirke viser alt om de ...

Berlin er passé: Her er den tyske by, der rykker lige nu

Besøg Hamborg-bydelen Wilhelmsburg - et uopdaget stykke af storbyen midt i ...

Giv Berlin en pause: Tag til Hamborg i stedet

Det nye Hafencity og gammelkendte St. Pauli fører an i Hamborgs forrygende ...

Her kan du udforske verdens største modeljernbane

Der er mere end 200.000 miniaturefigurer og 13 kilometer skinner i Hamborgs ...

Genoplev Beatles i Hamborgs festlige kvarter

Før Beatles indtog verden, indtog de Hamborg. Guidet tur fortæller den ukendte...

Annoncer
Internationalt

Mange frygtes druknet efter færgeforlis ved Sydkoreas kyst. 164 er reddet. Nu hjælper USA i eftersøgningen.

To redningshelikoptere ved den forliste færge, der havde 477 mennesker ombord. - AP

Foto: Dramatisk færgeforlis

Mindst to personer er omkommet ved et færgeforlis i Sydkorea.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Yucatán

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

Cuba

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

Dubai

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

Hurghada

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

PolitikenPlus
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rejseudstyr GoToob er en smart tube i blød silikone, der er praktisk at have med på rejsen. Den prisvindende og patenterede tube er godkendt til fødevarer (FDA), samt shampoo, cremer, opvaskemiddel etc.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 89 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Rejsepung Rummelig rejsepung i G-1000 materiale med plads til pas og ufoldede boardingkort - perfekt til at medbringe på din rejse.

  Pluspris 399 kr. Alm. pris 469 kr. Køb
 • Håndledsblodtryksmåler I hele verden har millioner af mennesker for højt blodtryk, og det er en af hovedårsagerne til hjertesygdomme og slagtilfælde. Hold øje med dit helbred med Omron R6 blodtryksmåleren.

  Pluspris 689 kr. Alm. pris 815 kr. Køb