Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sprinter er chokeret over succes i iskanalen

Atletikkvinderne Lolo Jones og Tianna Madison har kurs mod vinter-OL i 2014.

Gem til liste

De amerikanske sprintere fra den olympiske atletikbane Lolo Jones og Tianna Madison skulle ikke bruge mange måneder på at skabe sig en ny og succesrig karriere.

Jones, der blev nummer fire på 100 meter hæk i London, og Madison, som er OL-guldvinder og verdensrekordholder i 4x100 meter stafet, fik henholdsvis en anden- og en tredjeplads ved deres World Cup-debut i bobslæde.

JONES.  - ARKIVFOTO: AP

LÆS OGSÅFænomenal stafet sletter 27 år gammel rekord

Lolo Jones er vild med sin rolle i toerbobben med styrmand Jazmine Fenlator. Mest af alt, fordi hun nu er en del af et hold.

»Jeg er faktisk lidt chokeret. Jeg er så vant til kun at skulle tænke på mig selv, og har aldrig oplevet denne følelse af at være en del af et hold«, siger Jones til ESPN efter andenpladsen i Lake Placid.

Karriereskift.  - ARKIVFOTO: AP.

Tianna Madison blev treer sammen med makkeren Elana Meyers, som kun har rosende ord tilovers for de to kvinder og deres hurtige ben, der sætter godt skub i bobslæden i den indledende fase af turen gennem iskanalen.

»Det er helt vildt, når man tænker på, at det er deres første konkurrenceløb«, siger Elana Meyers.

LÆS OGSÅTo guldvindere i sprint udtaget til USA's bobslæde

Det er meningen at Lolo Jones og Tianna Madison bobslædeeventyr skal kulminere om 15 måneder, hvor der er vinter-OL i russiske Sochi.

Her kan Tianna Madison skrive sig ind i idrætshistoriebøgerne ved at blive den blot tredje kvinde, der vinder medalje ved både sommer- og vinter-OL.

Østtyske Christa Luding toppede sin to vinterguldmedaljer i hurtigløb på skøjter med sølv på cykelbanen i Seoul i 1988, mens canadieren Clara Hughes fik to gange bronze på cyklen i Atlanta 1996 og siden har vundet medaljer i hurtigløb på skøjter ved de tre seneste vinterlege.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere