Annonce
Annonce
Sport

Sprinter er chokeret over succes i iskanalen

Atletikkvinderne Lolo Jones og Tianna Madison har kurs mod vinter-OL i 2014.

Gem til liste

De amerikanske sprintere fra den olympiske atletikbane Lolo Jones og Tianna Madison skulle ikke bruge mange måneder på at skabe sig en ny og succesrig karriere.

Jones, der blev nummer fire på 100 meter hæk i London, og Madison, som er OL-guldvinder og verdensrekordholder i 4x100 meter stafet, fik henholdsvis en anden- og en tredjeplads ved deres World Cup-debut i bobslæde.

JONES.  - ARKIVFOTO: AP

LÆS OGSÅFænomenal stafet sletter 27 år gammel rekord

Lolo Jones er vild med sin rolle i toerbobben med styrmand Jazmine Fenlator. Mest af alt, fordi hun nu er en del af et hold.

»Jeg er faktisk lidt chokeret. Jeg er så vant til kun at skulle tænke på mig selv, og har aldrig oplevet denne følelse af at være en del af et hold«, siger Jones til ESPN efter andenpladsen i Lake Placid.

Karriereskift.  - ARKIVFOTO: AP.

Tianna Madison blev treer sammen med makkeren Elana Meyers, som kun har rosende ord tilovers for de to kvinder og deres hurtige ben, der sætter godt skub i bobslæden i den indledende fase af turen gennem iskanalen.

»Det er helt vildt, når man tænker på, at det er deres første konkurrenceløb«, siger Elana Meyers.

LÆS OGSÅTo guldvindere i sprint udtaget til USA's bobslæde

Det er meningen at Lolo Jones og Tianna Madison bobslædeeventyr skal kulminere om 15 måneder, hvor der er vinter-OL i russiske Sochi.

Her kan Tianna Madison skrive sig ind i idrætshistoriebøgerne ved at blive den blot tredje kvinde, der vinder medalje ved både sommer- og vinter-OL.

Østtyske Christa Luding toppede sin to vinterguldmedaljer i hurtigløb på skøjter med sølv på cykelbanen i Seoul i 1988, mens canadieren Clara Hughes fik to gange bronze på cyklen i Atlanta 1996 og siden har vundet medaljer i hurtigløb på skøjter ved de tre seneste vinterlege.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere