Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Svømme-EM er en generalprøve på VM

Denne uges EM-kortbanemesterskaber tjener mest som forberedelse til VM på kortbane i december.

Gem til liste

Forvent ikke alverden af de danske svømmere, der fra og med torsdag deltager i de europæiske kortbanemesterskaber i franske Chartres.

De største danske navne er ikke formtoppede, fordi de satser mere på VM på kortbane, der svømmes i Istanbul i næste måned.

»Vi kan lige så godt være ærlige at sige, at det her er en generalprøve til kortbane-VM«.

Mere end én medalje
»Svømmerne træner hårdt og har gjort det i ugerne op til, så for dem vil stævnet her mest være en indikator på, hvor de står inden VM«, siger sportschef Mikkel von Seelen i et videointerview på svoem.dk.

Læs ogsåTopsvømmer: Landstræneren fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til

Han regner dog alligevel med, at den danske delegation på 17 svømmere kommer hjem fra Frankrig med medalje:

»Ja, og vi får også mere end én«, lyder svaret fra von Seelen.

Meget tyder da også på, at de danske topnavne ikke er forfærdeligt langt fra topformen.

Talenter samler erfaring
Ved de afsluttende stævner i World Cup-serien for nylig hentede blandt Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen flere medaljer, og Lotte Friis kom ved weekendens åbne franske mesterskaber på podiet i både 200 meter fri og 400 meter fri.

Læs ogsåTræner-exit kan få Ottesen til at flytte til Australien

Ud over flere af OL-profilerne tæller det danske landshold også en række unge talenter, der skal samle konkurrenceerfaring i det franske.

Det er i øvrigt meget blandet, hvordan de øvrige europæiske nationer griber kortbane-EM an. De franske værter stiller med fuldt hold, mens tyskerne eksempelvis kun har de næstbedste med.

Læs ogsåVild med Dans-exit sender glad Ottesen til Beijing, Tokyo og Singapore

Danmark skal næste år være vært for kortbane-EM. Konkurrencerne skal foregå i Jyske Bank Boxen i Herning.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere