Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Flyvende EM-start: 15-årig svømmede sig til dansk guld

Med Julie Levisen som den store overraskelse vandt Danmark to medaljer.

Gem til liste

15-årige Julie Levisen fra Terndrup kom med til de europæiske mesterskaber på kortbane for at lære, men når juniorssvømmeren vender hjem er det med en guldmedalje om halsen.

Danmark vandt nemlig guld i 4x50 meter fri på førstedagen af stævnet i Chartres, der godt nok er uden hovedparten af de allerbedste, men man kan jo kun besejre de tilstedeværende.

Guld med 0,03 sekunds marginal
Det gjorde Jeanette Ottesen, Kelly Riber Rasmusen, Julie Levisen og Pernille Blume så med en beskeden margin på tre hundrededele sekund, da Blume på sidsteturen overhalede den tidligere finske europamester, Hanna Maria Seppala, og gjorde Danmarks anden medalje ved stævnet af guld.

LÆS ARTIKELRikke Møller var 23 hundrededele fra guldet

1.38,10 min. var et halvt sekund fra den danske rekord, som OL-svømmerne Ottesen og Blume var med til at sætte for et år siden, da Katrine Holm Sørensen og Mie Ø. Nielsen var de øvrige på det sølvvindende hold ved kortbane-EM.

Kun overgået af verdensmesteren
Jeanette Ottesen satte Danmark på sejrskurs ved med 24,34 sek. på førsteturen at være feltets hurtigste med hensyntagen til den fordel på cirka et halvt sekund, de øvrige havde af en flyvende start.

Danmark var på andenpladsen efter Hviderusland, da Kelly Riber Rasmussen havde svømmet på 24,59 sek. i kamp med Aleksandria Herasminia, der sidste år delte VM-titlen i 100 meter fri med Jeanette Ottesen.

Dernæst fulgte en forbløffende præstation af Julie Levisen, der med 24,73 sek. nok var nogle tiendedele langsommere end de øvrige danskere, men med en personlig rekord på 26,28 sek. fra tidligere i dette efterår overgik hun alle forventninger og leverede dagens danske præstation ved EM.

Udsigt til mange medaljer
Danmark har dermed fået en flyvende start på stævnet, hvor Lotte Friis har sin første start i morgen og er favorit til guldet i 800 meter fri, mens Rikke Møller Pedersen i 100 og 200 meter brystsvømning og Jeanette Ottesen i alle sine fire individuelle starter har oplagte medaljechancer.

LÆS ARTIKELEM-start lover stribevis af danske medaljer

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere