Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Gyldent punktum: Ottesen vinder tre EM-medaljer på en time

Af Danmarks 12 medaljer i Chartres har Jeanette Ottesen part i halvdelen.

Gem til liste

Kortbane-EM

12 danske medaljer

Guld
800 m fri (Lotte Friis)
4x50 m fri (Jeanette Ottesen, Pernille Blume, Julie Levisen, Kelly Riber Rasmussen)
200 m bryst (Rikke Møller Pedersen)
50 m butterfly (Jeanette Ottesen)
100 m bryst (Rikke Møller Pedersen)
4x50 m medley (Kristina Thomsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen, Pernille Blume)

Sølv
50 m bryst (Rikke Møller Pedersen)
100 m fri (Jeanette Ottesen)
400 m fri (Lotte Friis)
200 m butterfly (Viktor Bromer)

Bronze
100 m butterfly (Jeanette Ottesen)
50 m fri (Jeanette Ottesen)

Med seks medaljer blev Jeanette Ottesen individuel topscorer ved kortbane-EM i Chartres, hvor Danmark vandt i alt 12 medaljer.

Jeanette Ottesen vandt tre medaljer i løbet af en times tid på sidstedagen af stævnet, hvor Danmark satte et gyldent punktum ved på formidabel vis af genvinde EM-guldet i 4x50 meter medley.

Dermed blev 20-årige Kristina Thomsen den fjerde dansker, der vandt sin første internationale medalje efter det tidligere ved stævnet er sket for Kelly Riber Rasmussen og 15-årige Julie Levisen i 4x50 meter fri og 19-årige Viktor Bromer i 200 meter butterfly.

LÆS ARTIKELUng svømmer brager igennem med EM-sølv

Efter de første 50 meter rygcrawl var Danmark 1,18 sekund efter Tjekkiet, men Rikke Møller Pedersen svømmede Danmark op på andenpladsen, Jeanette Ottesen lukkede hullet til Tjekkiet og så svømmede Pernille Blume guldet hjem med en sluttid på 1.47,41 min., der er et sekund langsommere end vindertiden sidste år.

To individuelle bronzemedaljer
Forinden var Jeanette Ottesen blevet nummer tre i både 100 meter butterfly og 50 meter fri.

I 100 meter butterfly var Jeanette Ottesen forsvarende europamester og lagde da også stærkt ud med en første 50 meter, der var hurtigere end da hun satte sin danske rekord, men uden en tilstrækkelig træningsbaggrund de seneste måneder efter OL, kunne hun ikke gøre arbejdet færdigt.

Italieneren Ilaria Bianchis vindertid på 57,18 sek. var da også et sekund langsommere end Ottesens vindertid fra sidste år.

Seks medaljer for andet år i træk
I 50 meter fri blev Jeanette Ottesen besejret af blandt andre hviderusseren Aleksandira Herasimenia, som hun sidste år delte VM-guldet på langbane med i 100 meter fri.

Sidste år vandt Jeanette Ottesen ligeledes seks medaljer, men dengang var der tale om tre guld- og tre sølvmedaljer, mens det i Chartes blev til tre guld, en sølv og to bronze, mens Rikke Møller Pedersen vender hjem med tre guld- og en bronzemedalje.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere