Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Tour de France 2014 starter i England

Verdens mest prestigemættede cykelløb indledes i sin 101. udgave i Leeds.

Gem til liste
Samtidig med, at den nylige tildeling af WorldTour licenser har skabt klarhed over, hvilke 18 professionelle firmahold, som i hvert fald vil være at finde i feltet til næste års Tour de France, når starten går 29. juni på Korsika, kan langt størstedelen af disse også allerede begynde at lægge de første planer for deres deltagelse i 2014 udgaven af den franske styrkeprøve.

Amaury Sport Organisation, der står bag verdens skrappeste cykeludfordring, har nemlig netop meddelt, at England, nærmere betegnet Yorkshire County, har fået overdraget arrangementet af de indledede udfordringer i den 101. version af den prestigemættede begivenhed.

Enkelthederne afsløres i januar
Enkelthederne omkring de opgaver, som venter på engelsk grund, afsløres på et pressemøde 17. januar, men det står fast, at udgangspunktet bliver Leeds 5. juli, mens der sættes punktum for opholdet i London

Der er givetvis flere udslagsgivende bevæggrunde bag beslutningen. Således dominerede det britiske Sky mandskab anført af nr. 1 og 2 i det samlede klassement Bradley Wiggins og Chris Froome den forgangne sommers strabadser.

Bølge af cykelbegejstring i Storbritannien
Det udløste en hidtil uset bølge af cykelbegejstring i Storbritannien, hvilket på overvældende manér kom til udtryk under det efterfølgende OL, hvor 32-årige Wiggins fyrede yderligere op under den ekstatiske jubel med guldmedaljen på enkeltstarten.

Allerede i 2007, da starten på Touren senest foregik i England, scorede briterne anseligt med point hos de franske arrangører ? ikke mindst takket være den spektakulære, indledende enkeltstart i London, der havde Team CSC?s schweiziske stjerne Fabain Cancellara som vinder og indehaver af førertrøjen i i alt syv dage.

Gæstede også England i 1994
Også i 1994 gæstede Touren England, men dengang gik starten i Lille, og som led i festlighederne omkring indvielsen af tunnelen under Kanalen kørtes 4. og 5. etape med mål i henholdsvis Br4ighton og Portsmouth.

Der findes ingen faste regler for, hvornår Tour-starterne afvikles uden for Frankrigs grænser. Den første foregik i 1954 i Amsterdam og de udenlandske byer, der i de seneste 20 år har haft værtskabet, er Liège her i 2012, Rotterdam 2010, Monaco 2009, London 2007, Liège 2004, Luxembourg 2002, Dublin i 1998, Hertogenbosch i 1996 og San Sebastian i 1992.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere