Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Tårer, men intet drama, da formand sagde farvel

Tom Lund er efter syv år i spidsen for Danmarks Cykle Union afløst af Niels Sørensen.

Gem til liste

Efter syv år på posten sagde Danmarks Cykle Unions formand Tom Lund farvel på dagens ordinære kongres i Idrættens Hus, og topjobbet bestrides fra nu af af den hidtidige førstemand i distrikt Jylland-Fyn Niels Sørensen, der blev valgt uden modkandidat.

Skiftet skete uden dramatik, selv om Tom Lund overfor politiken.dk tidligere har understreget, at han gerne var fortsat i yderligere en periode og i den sammenhæng udtalte, at han synes, at hans afgang kunne være fremtvunget på en pænere måde.

Ingen grund til at bore yderligere
»Der var ingen grund til at bore yderligere i det på kongressen«, fastslår Tom Lund.

Læs ogsåCykelrytterne skal have ny formand

»Da jeg fornemmede, at der arbejdedes på at finde en anden formand, foretrak jeg med det samme at afstå fra kampvalg, og jeg er glad for at kunne overlevere en særdeles velfungerende union til Niels Sørensen«.

»Jeg har været med i en fantastisk periode, hvor vi har kunnet notere fremragende sportslige resultater, og det vil for altid stå som et forrygende kapitel i mit liv. Senest er vi blevet udnævnt til verdensklasseforbund af Team Danmark og vi har fået Lasse Norman hædret som Årets Sportsnavn«.

»Jeg føler, at der er sket en særdeles spændende udvikling, og jeg er sikker på, at den vil fortsætte.

Hyldet af hovedsponsoren
De diplomatiske ord formåede dog ikke at holde følelserne tilbage, og der blev knebet en tåre, da de knubbede ord, som måske kunne forventes i forbindelse med det ufrivillige exit, afløstes af hyldestudgydelser fra forsamlingen.

Tom Lund fik ikke mindst fra Jørgen H.K. Jepsen, sponsoransvarlig i DCU’s hovedbidragyder Post Danmark, et forrygende skudsmål med på vejen.

Læs også Danmarks Cykle Union: Et mørkt kapitel kan lukkes - men Armstrong slap for let

Den ivrige motionscykelrytter fremhævede den afgående topfigur som en uforlignelig igangsætter på de overordnede linjer, hvilket havde skabt forbindelser langt ud over cykelsportens inderkreds.

Stærk baggrund i græsrodsmiljøet
Nu er det så op til 38-årige Niels Sørensen at tage over, og han gør det med så solid en ballast i den danske cykelmuld, at han måske nok i højere grad end Tom Lund kan være sikker på græsrøddernes opbakning.

Niels Sørensen er rundet af det hjemlige cykelmiljø med baggrund bl.a. som formand i Hobro Cykle Klub og siden 2004 som formand for distriktet vest for Store Bælt.

Læs ogsåCykelunion lægger pres på Rolf Sørensen: Spyt ud

I det hele taget var der tale om en markant udskiftning i DCUs ledelse, idet yderligere to bestyrelsesmedlemmer, Erik Steen Jørgensen, der kan se tilbage på et 40-årigt ledervirke, som givetvis videreføres på andre fronter, og Bjarne Kratholm mere eller mindre frivilligt – heller ikke det gav imidlertid anledning til debat – afløstes af Klaus Bach og David Gullberg.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere